Logomain

Svájci duó tervei alapján bővül a Long Islandi múzeum

By HG.HU 2007. június 18. 16:46

szerk at hg dot hu

Két évvel ezelőtt jelentette be a Long Islandi Parrish Art Museum, hogy épületük új szárnyának terveit a svájci építészduóra, a Herzog & de Meuronra bízzák. A tervek mostanra készültek el.

Két évvel ezelőtt jelentette be a Long Islandi Parrish Art Museum, hogy épületük új szárnyának terveit a svájci építészduóra, a Herzog & de Meuronra bízzák. A tervek mostanra készültek el.

A céldátum 2009 – ekkora épül fel Long Island keleti részén a művészeti múzeum új szárnya az Allianz Arénát, a Tate Modernt és Hamburg leendő koncerttermét is jegyző svájci duó tervei alapján. A múzeum vezetése még 2005-ben döntött úgy, hogy a hat versenyben lévő, nemzetközileg elismert iroda közül a Herzog & de Meuronra bízzák a tervek elkészítését.

Hmx20130601-31141-13r7xly.gallery

:appendix_849

Lassacskán ugyan, de elkészült a részletes dokumentum. A napokban publikálták a bővítésre vonatkozó svájci elképzelést, mely tulajdonképpen egy merőben új épületet takar. Két évvel ezelőtt még csak információ-foszlányok láttak napvilágot a leendő projekttel kapcsolatban. Az akkori közleményben az állt, hogy az épület 7500 négyzetméteres lesz, a Herzog & de Meuron-féle terv azonban csak 6200 négyzetméternyi teret foglal magába.

Az 1898-ban alapított Parrish Art Museum új épülete egy 14 hektáros terület kellős közepén fog elterülni. Nem egyetlen tömbből, hanem sok apróbb, funkciók szerint elkülönülő, ám egymással összeköttetésben lévő térből áll össze – e tekintetben leginkább a rigai koncertteremhez hasonlít. A funkciók szerint elkülönülő terek közt ideiglenes- és állandó kiállításoknak otthont adó termeket, oktató helyiségeket, előadótermet, valamint kávézót és üzleteket találunk. 

építészet Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317