Logomain

A városok jövője a Brain Bar Budapesten

By HG.HU 2017. május 13. 20:28

szerk at hg dot hu

Barcelona, Helsinki, Tel Aviv és Prága innovátorai is Budapestre érkeznek Európa legnagyobb jövőfesztiváljára.

A Brain Bar Budapest programján városvezetők, építészek, designerek és kulturális aktivisták vitáznak majd a városok jövőjéről. 

Brainbarbudapest_image4_1.gallery

Future Cities címmel a Brain Bar Budapest szervezői most először szentelnek önálló, tematikus programot a városok jövőjének. Hogyan alakítja át városainkat a technológia? Milyen hatással van a tömeges idegenforgalom a helyi kultúrára? Megtermelheti-e egy város a lakói számára szükséges élelmet? Ilyen és ehhez hasonló témáké lesz a főszerep a Brain Bar Budapest második napján, június 2-án délelőtt.

Az esemény kurátora Szemerey Samu, a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) társalapítója, aki a Lechner Tudásközpont vezető szakértőjeként hazánk első smart city fejlesztésein is dolgozik.

A Future Cities előadói területük kiemelkedő szaktekintélyei:

  • Boyd Cohen: Okos városokkal és fenntartható fejlődéssel foglalkozó stratéga. A The Emergence of the Urban Entrepreneur című könyv társszerzője. Az okos városokat értékelő Smart City Wheel létrehozója.
  • Shir Halpern: A Tel Aviv Farmers Market alapítójaként gazdálkodókkal dolgozik a fenntarthatóság, a szezonalitás, illetve a minőség és a változatosság megerősítésén a meöőgazdaságban.
  • David Kaspar: A Creative Prague nevű intézménnyel azon fáradozik, hogy a cseh fővárost a turizmus helyett az oktatás, a kultúra és a kreativitás központjává alakítsa.
  • Anne Stenros: A design thinking és a kreatív vezetés elismert szakértője. Helsinki Chief Design Officere. Korábban a Design Forum Finland és a Hong Kong Design Centre ügyvezetője.
  • Francesca Bria: Barcelona Chief Technology & Innovation Officere. A nyílt adatok szakértője, aki a technológiák, az innováció és a társadalom kapcsolatain dolgozik. Korábban a Nesta, illetve az Európai Bizottság munkatársa volt.
  • Roger Scruton: Korunk egyik legkiemelkedőbb konzervatív gondolkodója. Több mint 40 könyv, köztük “A konzervativizmus jelentése”, “A nemzetek szükségességéről” és a “Zöld Filozófia: Hogyan gondolkodjunk felelősen a bolygónkról” szerzője.
  • Pozsár Péter: A Hello Wood társalapítójaként az oktatás, az időszakos építészeti megoldások és a szociális design határterületein dolgozik.
  • Ilona Lénárd és Kas Oosterhuis: Designer és vizuális művész alkotta házaspár. Kas vezeti a Hyperbody kutatócsoportot és az ONL innovációs stúdiót. Ilona nevéhez köthető többek között a híres oldemarkt-i zeneszobor és az assen-i TT Monument.

A Brain Bar Budapestet június 1-3. között rendezik a belvárosi Erzsébet téren. A Brain Bar Future Cities a fesztivál második napján, június 2-án délelőtt kap helyet a Brain Bar Budapest helyszínén. A fesztiválra több mint hétezer embert várnak. Jegyvásárlásra a www.brainbar.com oldalon van lehetőség. A Facebook esemény itt érhető el.

Social media:
http://facebook.com/brainbarbudapest
http://instagram.com/brainbarbudapest
http://twitter.com/brainbarbp

 

urbanisztika, várostervezés, program, város, brain bar budapest Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317