Logomain

Sorvezető zöldeknek: megérkezett az inGreen magazin!

By HG.HU 2016. október 24. 18:22

szerk at hg dot hu

Zöld építés, a városi kertészkedés, a megújuló energiák és a környezeti nevelés témája is felbukkan az örvendetes módon tökéletesen gyakorlatias útmutatóban.

„Örömmel tapasztalható, hogy egyre divatosabb a zöld gondolkodás, vagyis környezettudatosan, a környezetünkkel harmóniában élni, természeti erőforrásainkkal bölcsen gazdálkodni. Mert számunkra még csak fontos, de gyermekeink jövője szempontjából már elengedhetetlen, hogy tanulva a múlt hibáiból, azokat orvosolva a mainál egészségesebb természeti és gazdasági körülmények között élhessünk. Ezért közös célunknak kell lennie, hogy idővel túllépve a divathullám jelentette kereteken, mindenki számára hétköznapi dologgá váljon például szelektálva gyűjteni a hulladékot, tudatosan vásárolni vagy hatékonyan kihasználni megújuló energiaforrásainkat.

Ingreen_bor%c3%adt%c3%b3_2.gallery

Ehhez a folyamathoz szeretnénk a magunk erejével egy kis többletlendületet adni, segíteni a gyakorlatorientált „zöld” gondolkodás térnyerését. Mint az állóvíz felszínén hullámokat keltő kavics, új gondolatokat ébreszteni, támogatni a környezetipar és -kultúra információinak terjedését” – ezzel a bevezetővel, Kugler Péter ügyvezető szavaival köszönti olvasóit a fenntarthatósággal foglalkozó sajtótermékek örvendetesen gyarapodó családjának legújabb tagja, az inGreen magazin.

Egy kis többletlendületet adni, segíteni a gyakorlatorientált „zöld” gondolkodás térnyerését.

A lapszámot forgatva azonnal szembetűnik, hogy a magazin túllép a hangzatos elméleteken, és a gyakorlatias megközelítés síkjára lépett. Ennek jegyében a bolygónkért tenni akarók olyan témában kapnak alapos és szakszerű tájékoztatást, mint hogy miként lehet újrahasznosítani a bontott építőanyagokat, hogyan válasszuk ki a zöldtetőre szánt növényeinket, hogyan hasznosítsuk a komposztot, vagy éppen milyen előnyökkel jár egy okos inverter – így jelentve praktikus sorvezetőt a zöld életmódhoz. A tartalom kellemes egyensúlyba hozta az informatív tájékoztató cikkeket és az innovatív megoldások bemutatását a nagyvilágból származó érdekességekkel, továbbá a fenntarthatósággal kapcsolatos politikákról szóló elemzésekkel.

„Szeretnénk, ha a környezetipari szereplők és a lakosság környezetvédelem, fenntarthatóság iránt érdeklődő része hiteles és közérthető forrásból tájékozódhatna szakmai témákról is” – foglalta össze nekünk a lap célkitűzéseit Doró Viktória, a magazin főszerkesztője, akinek a nevét a fenntarthatóság iránt érdeklődők mint a ReCity magazin főszerkesztőjét már biztosan ismerik. „Ebben a lapszámban kiemelten foglalkoztunk az építési-bontási hulladékokkal (V. Németh Zsolt államtitkárral készült interjú), az ipari és közösségi komposztálással, vizeink toxicitásával, sőt, Vereckei Ákos olimpiai és világbajnok kajakozót is megkérdeztük, mi a véleménye a riói olimpián tapasztalt botrányos vízminőségről és arról, hogy a hazai folyóvizek – szerinte – milyen állapotban vannak!”

A szakmai minőséget garantálja, hogy a szerkesztőség a ZIP (Zöld Ipar magazin) korábbi szerkesztőségének tagjaiból tevődik össze, ugyanakkor az inGreen-ben megjelenik a zöld építés, a városi kertészkedés, a megújuló energiák és a környezeti nevelés témája is.

Bővebb infó itt.
   

 

zöld, újrahasznosítás, fenntarthatóság, város, tech, ingreen magazin Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317