Logomain

Ötletpályázat a Gellérthegy megújítására

By HG.HU 2016. július 16. 10:19

szerk at hg dot hu

Nyílt ötletpályázatot írt ki a Miniszterelnökség a Gellérthegy megújulására. A 40 millió forintos összdíjazású, ingyenes regisztrációval elérhető pályázaton bárki indulhat, a pályaművek postára adásának határideje 2016. október 3.

A Miniszterelnökség kreatív ötletpályázatot hirdet a különleges természeti adottságokkal és szellemi tartalommal rendelkező Gellérthegy rendezésére. A 40 millió forint összdíjazású nyílt, titkos pályázaton életkori és végzettségbeli megkötés nélkül bárki beadhatja a terület hasznosítására és megújítására vonatkozó javaslatait.

Budapest__citadella.gallery

A Gellérthegy a Kárpát-medence, különösen a magyarság történelmében kiemelt jelentőséggel bír, Szent István kora óta foglalkoztatja a nemzet gondolkodóit. Ennek eredményeként a mai napig fogalmazódtak meg gondolatok, tervek a különleges természeti adottságokkal és szellemi tartalommal rendelkező hely rendezésére.

Új tartalommal tölti meg a helyszínt.

A meghirdetett ötletpályázat kiemelt célja olyan alternatíva kidolgozása a Gellérthegy revitalizációjára, amely építészeti, tájépítészeti, közlekedési, képzőművészeti eszközök használatával új tartalommal tölti meg a helyszínt, az épített és természeti környezet értékeinek megőrzése, a világörökségi cím, a műemléki védelem és a szellemi, szakrális tartalom figyelembe vétele mellett.

A széles körű alkotói szabadságot biztosító ötletpályázat további törekvése a Citadella épületére vonatkozó hasznosítási javaslat feltárása, mely rendezné az erődítmény Budapesten és Magyarországon betöltött szerepét.

A pályázóktól olyan megoldásokat vár a kiíró, amely megvalósítható, fenntartható módon válaszol a Gellérthegy jelenlegi rendezetlen adottságaira, hogy az vonzó környezetalakítással, releváns területhasználattal képes legyen nemcsak a turisták, hanem a város lakóinak igényeit is kielégíteni.

A pályaművek postára adásának határideje 2016. október 3. A legnagyobb elérhető díjösszeg 8 millió forint, de minden pályázó csupán egy munkával vehet részt a megmérettetésen.

A pályázat honlapján, a www.gellerthegypalyazat.hu oldalon ingyenes regisztrációt követően minden érdeklődő számára elérhető a kiírás szövege, valamint a teljes pályázati anyag.

 

 

ötletpályázat, gellérthegy, miniszterelnökség Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317