Logomain

Rangos díjat nyert a ferencvárosi tömbrehabilitáció

By HG.HU 2016. május 24. 08:12

szerk at hg dot hu

Fiabci_d%c3%adj_kezek_fent.gallery

FABICI Díj

© FIABICI Díj

Fiabci_d%c3%adj_teljes_total.gallery

FABICI Díj

© FIABICI Díj

Fiabci_d%c3%adj_dr._b%c3%a1cskai_j%c3%a1nos.gallery

FABICI Díj

© FIABICI Díj

Fiabci_d%c3%adj.gallery

FABICI Díj

© FIABICI Díj

A közel negyed évszázada indult ferencvárosi tömbrehabilitációs program nyerte el az építészeti szakma nemzetközi elismerését a FIABCI Prix d’Excellence 2016. évi nagydíját. A szakma Oscar-díjának számító nemzetközi nívódíj az építészeti csúcsteljesítményeket ismeri el, melynek 61 éves fennállása során elsőként díjazott magyar pályázatot az úgynevezett „Master Plan” (Településfejlesztés) kategóriában.

Több mint 1200 teljes egészében felújított lakás, 76 ezer négyzetméternyi új vagy megújult zöldterület, számos megújult és más funkciót kapott régii épület – többek között ezek jellemzik az Oscar-díjat nyert ferencvárosi tömbrehabilitációs projektet.

Budapest IX. kerületében, a Ferencvárosban  az elmúlt évtizedekben megvalósult fejlesztések eredményeként 1200 lakás újult meg Ferencvárosban, több mint ezer család költözhetett modern otthonba. Csak az önkormányzat által kezdeményezett projektekre több száz milliárd forintot költöttek részben saját forrásból, részben pályázati pénzek felhasználásával.

A hosszú távú projekt meghozta a magánbefektetők építési kedvét is, az elmúlt két évtizedben több mint 150 lakóingatlan-fejlesztést valósítottak meg vállalkozások, amelyek során összesen 7 ezer új lakás épült összesen 76 ezer négyzetméternyi park, játszótér jött létre a kerületben.

„Középső-Ferencváros, A IX. kerület közel 80 hektáros, 44 tömbnyi városrésze. A komplex fejlesztés elindításának idejében az eredetileg sem túl magas presztízsű városrész erősen leromlott állapotba került. 1990-ben Ferencváros jelentős mértékben a budapesti átlag alatt maradt szinte minden lényeges társadalmi viszonyokat tükröző mutatóban (foglalkoztatottak, iskolázottság, jövedelmi viszonyok). – nyilatkozta Dr. Bácskai János Ferencváros polgármestere.

"A városmegújítási akciók sikerének köszönhetően, a IX. kerületben a 2000-es évek derekára sikerült megállítani az elvándorlást, sőt egy azóta is tartó intenzív beköltözési folyamat figyelhető meg.” 

A FIABCI-pályázatnál a nemzetközi zsűri főbb szempontjai az ingatlanfejlesztés koncepciója és eredménye, építészeti színvonala, a kivitelezés minősége, az alkalmazott műszaki megoldások színvonala és a környezettudatos fejlesztés voltak, emellett értékelték a fejlesztés eredményességét, valamint az ingatlanfejlesztés társadalmi hasznosságát és jelenlegi hasznosítását is.

A ferencvárosi tömbrehabilitáció értékelésénél a zsűri figyelembe vette, hogy komplex módon optimálisan elégíti ki a társadalmi igényeket. Továbbá kiemelte a fejlesztés átfogó minőségét és a működtetés színvonalát is, s nem csupán az esztétikai, méretbeli vagy funkcionális tulajdonságokat pontozta.

város, ferencváros, díja, ingatlanfejlesztés, fiabici díj, tömbrehabilitáció Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317