Logomain

215 km új biciklis túraútvonalat jelölt ki a Magyar Kerékpárosklub

By HG.HU 2016. április 29. 08:57

szerk at hg dot hu

Kevésbé ismert, de népszerűségre méltó területek felfedezését segítik a Magyar Kerékpárosklub és partnerei által kijelölt új biciklis túraútvonalak Székesfehérvár, Debrecen és a Csepel-sziget térségében. A klub Összetekerünk című programjának célja, hogy több kerékpáros turista jobb körülmények között az ország eddig kevésbé ismert területeit fedezhesse fel.

 Az egy éves projekt keretében önkormányzatok, gazdasági szereplők és helyi civilek fogtak össze a kerékpáros túrázás fejlesztése érdekében.

%c3%b6sszeteker%c3%bcnk1.gallery

Székesfehérvár térségében kastélyok, tavak és a Bakonyalja dombjai, Debrecennél többek közt a Keleti-főcsatorna, a zeleméri templomrom, a nagyhegyesi Kráter-tó, Csepel-szigeten az Autó Gyártmánymúzeumtól a Ráckevei Duna-ág és a sziget kulturális és természeti értékein át a tassi Duna-zsilipig és a szigetcsúcsig várják látnivalók a kerékpáros túrázókat.

A projekt keretében a Magyar Kerékpárosklub területi csoportjai, helyi civil szervezetek, turisztikai irodák, önkormányzatok és cégek együttműködésében először feltérképezték, majd kijelölték a részben kis forgalmú országutakon, kerékpárutakon és jól járható földutakon vezetett túraútvonalakat, melyek jó tömegközlekedési kapcsolatainak és szálláslehetőségeinek köszönhetően akár több részben, vagy nagyobb kirándulások keretében is teljesíthetőek.

Az útvonalak hossza 50 és 90 kilométer között van, a programnak köszönhetően összesen 215 kilométernyi új túralehetőség gazdagítja a kerékpáros turizmust. A Magyar Kerékpárosklub által kijelölt útvonalak gyakorlottabb és családos túrázók számára is egész napos kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak.

"A program nem csak a túralehetőségek fejlesztése miatt volt fontos, hanem közösségépítési, érdekképviseleti és kommunikációs tudással is gazdagította helyi szervezeteinket."

Az eddig méltatlanul ismeretlen útvonalak feltérképezésével és népszerűsítésével a helyi gazdaság és turizmus fellendítése is célja a Magyar Kerékpárosklubnak.

Összetekerünk! 215 kilométer új bringás túraútvonal Magyarországon

kerékpár, bicikli, fejlesztés, magyar kerékpárosklub, túra, túraútvonal Icon_print

Összetekerünk! 215 kilométer új bringás túraútvonal Magyarországon

© Magyar Kerékpárosklub

Összetekerünk! 215 kilométer új bringás túraútvonal Magyarországon

© Magyar Kerékpárosklub

Összetekerünk! 215 kilométer új bringás túraútvonal Magyarországon

© Magyar Kerékpárosklub

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317