Logomain

Tavaszi fotóünnep a Nagymező utcában

By HG.HU 2016. április 22. 19:25

szerk at hg dot hu

2016-ban a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, április 22-24. között kora délelőttől késő estig várja változatos és ingyenes programokkal a fotográfia iránt érdeklődőket!

A Budapesti Fotóutca Fesztivál 2014-ben jelentkezett először a budapesti őszi kulturális programok kínálatában, a Café Budapest kortárs kulturális fesztivál részeként. 2016-ban a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, április 22-24. között kora délelőttől késő estig várja változatos és ingyenes programokkal a fotográfia iránt érdeklődőket.

Fot%c3%b3utca_fesztiv%c3%a1l.gallery

A II. Budapesti Fotóutca Fesztivál két helyszínen zajlik, az Andrássy út két oldalán, a Nagymező utcában. A 122 éves Mai Manó Ház elsősorban a kiállítóterében és közvetlen környezetében várja az érdeklődőket, míg a Capa Központ az ipari szállítmányozásból ismert ún. rendezvénykonténerekben és azok környékén szervezi programjait.  A látványos, urbánusfotó fesztivál jön létre a budapesti Fotóutcában!

A Mai Manó Háznál a régi fényképezési technológiákat és eljárásokat ismerhetjük meg, Capa Központ a jelenről és a jövőről „beszél”: használat közben mutatja meg a legújabb technológiákat és eszközöket, képalkotó eljárásokat!

Folytatva a hagyományt, Wim Wenders és Juan Salgado Az élet sója című, Sebastiao Salgadóról készült filmjének európai premierje után, a Capa Központ és a magyarhangya az idei Fotóutca Fesztiválon – a Berlinale után először Európában - a Robert Mapplethorpe-ról készült Look at the Pictures című dokumentumfilmet mutatja be. Robert Mapplethorpe képeinél már csak élete volt megbotránkoztatóbb. Ez a dokumentumfilm annak a művésznek a portréja, aki képzőművészetté változtatta a kortárs fotográfiát, s aki látásmódjával kulturális háborút hirdetett, mely mind a mai napig tart.

Tárlatvezetések, workshopok, vetítések, jelmezes fotografálás, interaktív bemutatók, előadások, beszélgetések, performanszok, koncertek; a részletes programokat megtalálják a webfelületeinken: www.maimano.hu és www.capacenter.hu.

Ajánlat Mai Manó Ház programjaiból:

Camera Obscura

Körtükrészeti Nyolcszögvény - Próbáld ki a  fényképezőgép ősét a Mai Manó Ház bejáratánál!

Házfényezés
A 122 éves Mai Manó Ház részleteit bemutató rendhagyó, látványos esti fényfestés. Kiemeljük, s néhány percen keresztül rivaldafényben tartjuk a homlokzat fontos részeit: a bejáratot, a fölötte lévő fényképező puttót, az első emelet három ablakát, az üvegműtermet, a kétoldali Róna József szobrokat, a könyvtár külső falán lévő festett-mázas múzsákat, a tető további díszeit, a Zsolnai fejeket, a negyedik-ötödik szint műtermeit, valamint a tető bal oldali ablakfülkéjét. A fényfestéssel egybekötött házbemutatót vezeti: Kincses Károly fotómuzeológus, a Mai Manó Ház egyik alapítója.

KÉPíró - KÉPolvasó
Portréfotózás a Napfényműteremben és interaktív bemutató különböző technikákkal: ambrotípia, emulzióátúsztatás, negatranszfer. Instant party fotók

KÉP-viselő és GYÍK Műhely
Ikonikus témák szitázása pólóra, vászon táskára, kicsiknek-nagyoknak, valamint gyerekfoglalkozások

Mai Manó Túra
Indulj felfedezőútra egy képzett idegenvezető segítségével! Ismerd meg az idén 122 éves Mai Manó Ház történetét, éld át egy századfordulós fotográfiai stúdió varázsát. Az igazán szemfüles látogatók a túra során Mai Manós ajándékokkal gazdagodhatnak.

PortfólióPéntek Xtra – Képszerkesztők Klubja
Ingyenes portfólió konzultáció a Mai Manó Házban. Felkért konzulensek: Barakonyi Szabolcs (Index), Bánkuti András (Digitális Fotó, Figyelő), Dudás Szabolcs (Origo), Hirling Bálint (VS.hu) és Csizek Gabriella, a Mai Manó Ház kurátora

Koncertek

Ujj Zsuzsi és Darvas Kristóf, Barabás Lőrinc, Smártonék

A fesztivál ideje alatt a Mai Manó Ház saját, fotó témájú kiadványai 50% kedvezménnyel vásárolhatók meg a könyvesboltban, valamint magyar fotósokkal dedikálhatják is könyveiket.

Ajánlat a Capa Központ programjaiból:

Kiállítások

34. Magyar Sajtófotó kiállítás (Capa Központ)

Project Room: Eperjesi Ági (Capa Központ)

A MOME, a Budapesti Metropolitan Egyetem, és a Kaposvári Egyetem fotográfiai szakosainak kiállítása (konténertér)

Az @everydaybudapest fotópályázat nyerteseinek kiállítása (konténertér)

MIÉNK ITT A KÉP! - Legyen saját kiállításod a Fotóutca Fesztiválon!

Másfél órán át a te képeidet láthatja a közönség a Capa Központ előtti konténer-kiállítótérben

KÉP ÉS KÉPTELENSÉG – RITES

Oculus Rift valóságszemüvegre fejlesztett interaktív játék. A Kitchen Budapest együttműködésében

CAFE ANALÓG: IMPOSSIBLE PROJECT

Interaktív termékbemutató.

WORKSHOPOK

Regisztrációhoz kötött részvétellel: mobilfotó, tárgyfotó, Polaroid, Selfie!, valamint Szipál Martinnal vezetett önarckép

FOTÓASSZOCIÁCIÓK A TÁNC NYELVÉN

A 34. Magyar Sajtófotó kiállítás alkotásaira és hangulatára reflektáló, történetek nélküli asszociatív játékok a tánc nyelvén táncművészekkel. Közreműködik: DanceArt

KONCERTEK

Wahorn Airport, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, DJ Bootsie – FOTÓParty

FILMVETÍTÉS – premier: Mapplethorpe: Look at the Pictures

Robert Mapplethorpe képeinél már csak élete volt megbotránkoztatóbb. Ez a dokumentumfilm annak a művésznek a portréja, aki képzőművészetté változtatta a kortárs fotográfiát, s aki látásmódjával kulturális háborút hirdetett, mely mind a mai napig tart. A bemutató a Capa Központ jóvoltából, a magyarhangya közösségi filmforgalmazó közreműködésével valósul meg.

FOTÓshop

Képpakoló vásár és könyvbörze középiskolások, egyetemisták és friss diplomások részvételével

A Fotóutca Fesztivál ideje alatt a Capa Központba és a Mai Manó Házba a belépés és a programokon való részvétel ingyenes!(Kivétel ez alól: a Mapplethorpe: Look at the Pictures című dokumentumfilm vetítése, melyre belépőjegyet kell váltani a Capa Központ pénztárában.)

 

fotóművészet, város, nagymező utca, fotóutca fesztivál Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317