Logomain

Most Te is tehetsz a Budapest100-ért!

By HG.HU 2016. április 4. 10:25

szerk at hg dot hu

A Kortárs Építészeti Központ (KÉK) 2016 áprilisában hatodik alkalommal rendezi meg Budapest100 programot. Most bárki támogathatja a kezdeményezést azért, hogy 2016-ban még színesebbé tehessék a sokak által szeretett városi ünnepet!

Pár kattintással bárki részesévé válhat az idei Budapest100-nak, és támogathat egy fontos budapesti kezdeményezést. A szervezők a közösségi finanszírozás eszközével szeretnének támogatáshoz jutni a rendezvényt megelőző nagy volumenű ház- és építészettörténeti kutatások és felmérések dokumentálásra, archiválására és közzétételére. Április 18-ig tart a kampány, a támogatók pedig köszönetképpen különböző Budapest100-as képeslapokhoz, kiadványhoz, vagy akár exklúzív városi sétához is hozzájuthatnak.

377_2016_03_17_23_12_30_budapest100_adjukossze_01.gallery

Az évi húszezres látogatottságot is meghaladó hagyományteremtő civil kezdeményezés a százéves budapesti épületek köszöntésére önkéntesek, lokálpatrióták és a házukat szerető városlakók összefogásával szerveződő program. A programhoz csatlakozó közel félszáz ingyenesen látogatható lakóházban és intézményben az ott élők és dolgozók kiállításokkal, kulturális eseményekkel, koncertekkel és háztörténeti sétákkal várják az érdeklődőket. Mind a helyi, mind a külföldi turisták körében egyre népszerűbb a Budapest100.

A program célja az, hogy felhívja a figyelmet a körülöttünk lévő épületekre, emberi és építészeti értékekre valamint, hogy hatást gyakoroljon a városvezetésre és döntéshozókra a régi épületek védelme érdekében.

"A Budapest100 közösségépítő szerepe is kiemelkedő, hiszen különböző társadalmi hátterű és generációkon átívelő közösségeket és embereket hoz közelebb egymáshoz."

2016 áprilisában a nyitott hétvége témája és helyszíne a 120 éves Nagykörút lesz. A Budapest100 ezért nemcsak a helyben lakókat, a civileket és az önkénteseket, hanem a szakmát – építészeket, tájépítészeket, urbanistákat, az örökségvédelem híveit – is szeretné megnyerni a közreműködésre.

A fesztivál által nyújtott élmény megteremtéséhez és hagyományuk folytatásához elengedhetetlen a segítség.

A fesztivál támogatására újraindították kezdeményezésüket az adjukossze.hu-n csökkentett végösszeggel, melyet  a rendezvény során született kutatásaik, felméréseik dokumentálására és mindenki számára elérhetővé tételére fordítanának.

Budapest100 Adjukössze!

 

építészet, budapest, kék, kortárs építészeti központ, budapest100, epiteszet, budapesti építészet Icon_print

Budapest100

A kép forrása: http://www.adjukossze.hu/kezdemenyezes/Budapest100_bemutatja_A_Nagykorut_2

Budapest100

A kép forrása: http://www.adjukossze.hu/kezdemenyezes/Budapest100_bemutatja_A_Nagykorut_2

Budapest100

A kép forrása: http://www.adjukossze.hu/kezdemenyezes/Budapest100_bemutatja_A_Nagykorut_2

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317