Logomain

HG.HU Selection: A legjobb programok március harmadik hetére

By HG.HU 2016. március 14. 18:10

szerk at hg dot hu

A hosszú hétvége miatt lerövidült hét így is sok izgalmas programot kínál. Megismerkedhetünk a CikkCakk Stúdióval, az Iparművészeti Múzeumban most rendezik meg a nagy tavaszi kreatív vásárt, szuper animációs videoklipeket nézhetünk a Teslában és most betekinthetünk egy grafikus műtermébe is.

1

CikkCakk Studio
Tavaszi megújulás

Cikkcakk.lead_1

A CikkCakk Stúdió szeretné megünnepelni, hogy ezentúl már négyen alkotnak a Stúdióban. Meg lehet majd nézni a tavaszra készülő újdonságaikat és többet megtudni a workshopjaikról. A jó hangulaton kívül minden kedves érdeklődőnek készülnek egy tavaszi aprósággal is. A CikkCakk Studio egy izgalmas, belvárosi közösségi alkotótér és bemutatóterem, a Botanika - Hajgató Sára, a Pompomdesign - Nánai Borbála, a Shamo bags - Mohácsi Anna, és a PLAY PLANTS - Dénes Barbara közös otthona, ahol a kortárs iparművészeti ágazatok közül a textilművészet áll a középpontban, szorosan kapcsolódva a fenntarthatósághoz, és a környezettudatos életmódhoz. 

 

Időpont: Március 17. // 15:00-19:00

Helyszín: CikkCakk Stúdió

2

DIVAT PLACC- by Night
Éjszakai piac a divat szerelmeseinek

Paloma.lead_3

Minden, ami divat, egy esti piac keretein belül a belvárosban, a Klauzál téri Vásárcsarnokban, igényes, kultúrált környezetben, kellemes zene mellett! A rendezvény ingyenes látogatható, és természetesen kutyabarát! Az Antik Placc mellett ezentúl csütörtök esténként jelentkezik a DIVAT PLACC - by night. Régi és új, vagy régiből új ruhák, cipők, órák, ékszerek, táskák, divatkiegészítők, second hand és styling sarkok... Kiemelt magyar tervezők és iparművészek munkái is felbukkannak majd csütörtökönként. Nem csak nőknek, a férfiaknak is akad majd böngésznivalójuk bőven!

 

Időpont: Március 19. // 17:00 - 22:00

Helyszín: Divat Placc - by night
 

3

6. KISKAKAS MOME Anim Filmklub
Animáció + videóklip

Kiskakas.lead_3

A 6. KISKAKAS MOME Anim Filmklub egyszerű, kimunkált, elborult, sztorizós, megindító, bábos, rajzolt, 3Ds, vagy épp pixilált animációs videoklipekkel fogja a vendégek látókörét tágítani. Gotye • Radiohead • Coldplay • Fleet Foxes • Blur • Tame Impala • The Shins • Panda Bear... Konferanszié: Péter Vácz - animation director. A belépés ingyenes, helyfoglalás érkezési sorrendben.


Időpont: Március 17. // 19:00 
Helyszín: Tesla.kult
 

4

Creative Arts Fair
Tavaszi Iparművész Vásár

Ipar.lead_3

Március 19-én és 20-án rendezi meg az Iparművészeti Múzeum az idei első, már hagyományosnak számító Creative Arts Fair elnevezésű vásárát, melyre ezúttal a tavasz és a Húsvét jegyében várják vendégeiket. A mindkét napon a 10 és 18 óra között nyitva tartó rendezvényen új kollekciókkal és friss ötletekkel mutatkoznak be hazai kortárs ékszertervezők, keramikusok és iparművészek. A divat és a design szerelmesei, az ötletes lakáskiegészítők gyűjtői mind megtalálhatják legújabb kedvenceiket a több mint 60 alkotó standjainál. A rendezvény az egyszerű vásárláson túl remek lehetőséget kínál az alkotókkal való személyes találkozásra, így egészen más szemszögből ismerhetik meg a szívüknek kedvessé váló tárgyakat. A legkisebbekre is gondolva a vásárt ezúttal is múzeumpedagógusaink által szervezett foglalkozások kísérik majd, így kreativitását mindenki maga is próbára teheti.

 

Időpont: Március 19-20 // 10:00 - 18:00

Helyszín: Iparművészeti Múzeum

5

Nyitott Műtermek Délutánja
Nemes Anita tervezőgrafikussal

Nemessanita_2.lead_3

A Nyitott Műtermek Délutánja programsorozat következő eseményén Nemes Anita tervezőgrafikussal ismerkedhetnek meg a résztvevők. Bérházudvar folyósói, neonreklámok, fürdők, biciklik és a városlakók… Nemes Anita tervezőgrafikus jó érzékkel ragadja meg mindazokat a városi részleteket, amitől szerethető Budapest. Vékony, lendületes vonalakkal építkező, böngészésre hívogató részletgazdag grafikáin minden olyan magától értetődő, mégis nagyon személyes. 2016. március 20-án, vasárnap 16 órakor a műteremlakásába látogatnak el a résztvevők, ahol Anita mesél a pályájáról, Léleksimogató címmel a Printában megnyílt kiállításán látható munkáiról és a legújabb városi kifestőalbumáról, amelynek lapjai a napokban állnak össze és kerülnek nyomdába. A beszélgetést vezeti Böhler Nóra művészettörténész, múzeumpedagógus. További részletek és regisztráció erre található.

 

Időpont: Március 20. // 16:00

 

kerékpár, program, bicikli, bringa, tavasz, március, hg.hu selection, selection Icon_print

CikkCakk Stúdió

Fotó: CikkCakk Stúdió

Divat Placc - by Night

Fotó: Divat Placc - by Night

6. KISKAKAS MOME Anim Filmklub

Fotó: 6. KISKAKAS MOME Anim Filmklub

Creative Arts Fair

Fotó: Creative Arts Fair

Nyitott Műtermek Délutánja - Nemes Anita

Fotó: Nyitott Műtermek Délutánja - Nemes Anita

/upload/images/photos/000/090/083/cikkcakk.thumb.jpg?1457976360
/upload/images/photos/000/090/084/paloma.thumb.jpg?1457976917
/upload/images/photos/000/090/085/kiskakas.thumb.png?1457977242
/upload/images/photos/000/090/086/ipar.thumb.jpg?1457977521
/upload/images/photos/000/090/087/NemessAnita_2.thumb.jpg?1457978025
Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317