Logomain

Márciusban forgalomba állhat a világ leghosszabb villamosa

By HG.HU 2016. február 23. 09:42

szerk at hg dot hu

Hosszu-caf-2.gallery

CAF

© BKK

Hosszu-caf-1.gallery

CAF

© BKK

23448236_0d4ee0f40f0ab93467466bcf083237b6_l.gallery

CAF

© BKK

7879791_b6fc443784e1a9733d974613dadde1e9_m.gallery

CAF

© BKK

2016. február 15-én a Nemzeti Közlekedési Hatóság kiadta a hosszú CAF villamosok típusengedélyét, valamint az első szerelvény üzembe helyezési engedélyét is, így március végén forgalomba állhat Budapesten a világ leghosszabb villamosa.

Erre a hivatalos tanúsítványra vár további nyolc, már Budapestre érkezett hosszú CAF is, míg a maradék három szerelvényt a következő hónapokban szállítják a fővárosba. Az új járműből összesen 12 darab közlekedik majd Budapesten a BKV üzemeltetésében, egytől egyig az 1-es villamos vonalán.

2016. február közepén a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) kiadta az Urbos 3/9 típusú, azaz a hosszú CAF villamosok típusengedélyét, egyúttal a kilenc, már Budapestre érkezett szerelvény közül az első üzembe helyezési engedélyét is. Ennek eredményeként az utasok várhatóan március végén felszállhatnak az első, az 1-es villamosvonalon közlekedő szerelvényre. A kilenc, már a fővárosban lévő villamos mellé még további hármat szállít le a spanyol gyártó; a szerelvények tervezetten május közepéig fokozatosan kapják meg az üzembe helyezési engedélyt. A CAF a hosszú járművek típusengedélyét, valamint az első jármű üzembehelyezési engedélyét is a szerződéses határidőn belül szerezte meg.

"A hosszú CAF villamosok világrekordernek számítanak, hiszen 55,9 méteres hosszukkal a leghosszabb és legnagyobb kapacitású villamosok a világon"

A hosszú CAF villamosok világrekordernek számítanak, hiszen 55,9 méteres hosszukkal a leghosszabb és legnagyobb kapacitású villamosok a világon: egyszerre 345 ember utazhat rajtuk. A járművek belső kialakítása maximálisan megfelel a kor igényeinek: a szerelvények alacsonypadlósak, légkondicionáltak, egyterűek, nincsenek magasabban elhelyezett, nehezen megközelíthető ülések. A villamosokat üzembe helyezési engedélyük megszerzése után a BKK üzemeltetésre adja át a BKV-nak, ahol a szükséges kocsikiadási és menetrendi egyeztetések után állítják forgalomba azokat.

A szeptember közepén bemutatott rövidebb CAF szerelvények már jelenleg is közlekednek a 3-as és a 17-es villamos vonalán, de hamarosan a 19-es és a 41-es vonalakon is utazhatnak velük.

közlekedés, budapest, villamos, bkk, tram, city, traffic Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317