Logomain

A nyolckerről áradozik az amerikai Vogue

By HG.HU 2015. december 19. 11:21

szerk at hg dot hu

Épp csak hírt adtunk a Lumen Kávézó nemzetközi szerepléséről, és tessék: Budapest egyik legizgalmasabb kerülete ismét hallatott magáról a külföldi médiában.

Nemrég osztottuk meg a hírt, hogy a Lumen Kávézót bemutatta a BBC Business rovata, kitérve a kerület adottságaira is, és máris itt a városrész újabb sikeres nemzetközi szereplése: Budapest egyik legizgalmasabb negyedét most az amerikai Vogue fedezte fel. „Józsefváros neve valaha a bűnözés és szegénység szinonimája volt. Az olyan kulturális értékeken kívül, mint a Nemzeti Múzeum vagy a Szabó Ervin Könyvtár neobarokk épülete, a turistákat nem sok minden ösztönözte arra, hogy belevessék magukat a városrész felfedezésébe" - írja a Vogue újságírója. „A hajdan a tehetőseknek a Palotanegyedben épült díszes homlokzatú házak éles kontrasztot alkottak a városrész elhanyagolt, sokszor a második világháborús belövések nyomait őrző épületekkel. Az elmúlt években azonban nem lehet nem észrevenni a fejlődést: egy pezsgő, bohém közösség jön itt létre, amelynek meghatározó elemei a végtelenül változatos vendéglátóhelyek."

Nyolcker_flickr_d%c3%a1niel_antal.gallery

Az ajánló ezután a városrészben található népszerű helyekből szed össze egy csokorra valót. A felsorolásban megtaláljuk a Lumen Kávézó mellett a Caffé Torino, a Tasting Table (& Shop), a Bisztrónyúl, a Matrjoska Bisztró, a Jelen Bisztró, a Zsiga Bár, a Café Csiga, az Építészpince, és természetesen az elmaradhatatlan Brody House rövid ismertetését is.

A cikk itt érhető el.

Kép © Antal Dániel / flickr.com

budapest, város, nyolcadik kerület, amerikai vogue, nyolcker Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317