Logomain

Közzétették a MOME campus megújítására kiírt tervpályázatot

By HG.HU 2015. október 27. 14:07

szerk at hg dot hu

Az elkövetkezendő években az egyik legnagyobb jelentőségű oktatási beruházás valósul meg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem területén.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) 2015. október 7-tel országos nyílt tervpályázatot írt ki az egyetem campusának megújítására. A pályamunkák beadásának határideje 2015. december 16. A díjnyertes építészmérnököket is felvonultató bírálóbizottság 2016. január 29-én hirdet eredményt.

Mome_campus.gallery

A beruházást felügyelő és a bírálóbizottságot elnöklő dr. Fürjes Balázs kormánybiztos a tervpályázat kapcsán elmondta: „Az elkövetkezendő években - a Ludovika Campus megújítása mellett - az egyik legnagyobb jelentőségű oktatási beruházás valósul meg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem területén, amelynek célja, hogy a folyamatosan fejlődő kreatívipar nemzetközi térképén a következő évtizedekre is biztosítsa a főváros helyét.”

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem campusának megújításáról Magyarország Kormánya 2014. júliusában határozatban döntött, amelynek keretében egy kreatív innovációs-, és tudáspark jön létre 2018-ig.
 
A program első szakaszában közel 5700 m2-en, két épületet magába foglaló technológiai park kerül kialakításra, amelyből a Műhelyház kivitelezési munkái a végéhez közelednek, míg a Média- és Műteremház az engedélyezési terv szakaszában van. A ma induló tervpályázat keretében a campus területére három új épületet és két műemléki rekonstrukciót kell megtervezniük a pályázóknak. Az épületek összterülete 15.000 m2, amelyhez egyéb kültéri funkciók valamint környezetrendezés is kapcsolódik további 14.000 m2-en.

A komplex szakmai és infrastruktúra-fejlesztési program célja, hogy 2018-ra az egyetemet Európa egyik vezető művészeti kutató-fejlesztő műhelyévé tegye, így a MOME megőrizhesse a 135 éves múlt alatt kivívott pozícióját és a következő évtizedekben, reagálva az iparág változásaira, fejlődésére megmaradjon a kreatív ipar szellemi központjaként Magyarországon és Közép-Európában. A campusfejlesztés során így létrejövő MOME KIT (Kreatív Innovációs és Tudáspark) egyrészt szellemiséget, másrészt a MOME klasszikus oktatási tevékenységein túlmutató aktivitásainak teret adó infrastruktúrát foglal magába.

A teljes pályázati anyag és a pályázattal kapcsolatos valamennyi információ megtalálható a tervpalyazat.mome.hu oldalon.

 

magyar építészet, tervpályázat, moholy-nagy művészeti egyetem, város, magyar epiteszet, alkotók, mome campus Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317