Logomain

Zöldépületeket látogatna? Még lehet regisztrálni a szeptemberi Green Walkra!

By HG.HU 2015. szeptember 8. 21:17

szerk at hg dot hu

Residence_irodah%c3%a1z_juh%c3%a1sz_veronika.gallery

REsidence Irodaház // Juhász Veronika

Vision_tower_posta_ferenc.gallery

Vision Towers // Posta Ferenc

Kép Posta Ferenc // HuGBC

Organica_%c3%a9l%c5%91g%c3%a9pes_v%c3%adztiszt%c3%adt%c3%b3m%c5%b1_makai_g%c3%a1bor.gallery

Organica élőgépes víztisztítómű // Makai Gábor

Kép Makai Gábor // HuGBC

Dorottya_udvar_juh%c3%a1sz_veronika.gallery

Dorottya Udvar // Juhász Veronika

Kép Juhász Veronika // HuGBC

Green_walk_2015_%c5%91sz_plak%c3%a1t.gallery

Green Walk 2015

Kép Juhász Veronika // HuGBC

Kíváncsi a hazai fenntartható építés legújabb fejlesztéseire, a legkorszerűbb példákra és a már működő létesítményekkel kapcsolatos eddigi eredményekre, tapasztalatokra? Gyorsan fogynak a helyek a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) őszi nyílt nap sorozatára, a Green Walk 2015-re, így érdemes minél hamarabb regisztrálni!

Corvin Corner Tower, Groupama Aréna, Dorottya Udvar, REsidence Irodaház: mind-mind nagyszerű példái a hazai fenntartható építésnek. Környezettudatos módon átalakított történeti épület, high-tech irodaház, autonóm családi ház és élőgépes víztisztítómű is található a nemzetközi Zöld Építés Hetét szeptember 21-26. között ünneplő rendezvénysorozat, a Green Walk 2015 kínálatban, ami jól szemlélteti, hogy a jövőtudatos építészetnek milyen sokféle eszköz áll rendelkezésére! A hét folyamán a látogatók 19 fenntartható létesítményben tehetnek szakértői kalauzolással vezetett látogatást, köztük sok olyan épületbe is, amelyek máskor nincsenek nyitva a látogatók számára.

A budapesti helyszínek mellett egy környezettudatos és egy autonóm családi ház bemutatásával vidéki helyszínek is képviseltetik magukat.

Az épületlátogatások regisztrációhoz kötöttek, a férőhelyek száma korlátozott. A részvétel ingyenes. Kamarai pontok igénylése esetén adminisztrációs díj befizetése szükséges. A Magyar Építész Kamara 1 kredit pontot ad minden látogatásért. Az adminisztrációs díj 1.500-Ft/fő. A regisztrációt az Építész Továbbképző Nonprofit Kft. végzi.

További információ, a regisztráció részletei és az épületek listája itt.

És végül lássunk némi ízelítőt a programból! A túrák során meglátogathatjuk például a Kinnarps irodaházat, a skandináv környezettudatosság hazai zászlóshajóját, amely az első intelligens irodaház volt Budapesten. Az épületben tett látogatás során tanulmányozhatjuk az optimális irodai működést biztosító munkakörnyezet jellemzőit, amelynek egyik nagyon fontos eleme a Next Office TM tevékenység alapú munkavégzés koncepciója, mely ötvözi a kreativitást, a technológiai és a környezeti tényezőket. Egzotikus helyszín az Organica élőgépes víztisztítóműve a Dél-pesti Szennyvíztisztító területén, ahol az inkább pálmaházra, mint szennyvíztisztítóra emlékeztető létesítményben első kézből ismerhetjük meg a korszerű technológiát.

A Geometria Irodaházban, amely a 3h építésziroda által tervezett kisméretű létesítmény, a passzív és az aktív zöld elemek egyensúlyának és a különleges építészeti eszközök alakalmazásának lehetünk szemtanúi. A Dorottya Udvar eredetileg katonai egyenruha gyár volt, 1910-ben épült. Az ingatlant 2002-ben irodaházzá építették át, amely hatalmas alapterületével, nagy belmagasságával és óriási ablakaival válik különlegessé az irodaházak között. A bejáráson a legfrissebb elismeréséről, a „BREEAM In use International/Excellent” minősítésről is lesz szó. A REsidence Irodaházban tett séta során pedig az épületet körülölelő zöld kerttel és belsőépítészeti érdekességekkel is megismerkedhetnek a résztvevők, sőt, idén lehetőség lesz megtekinteni, a 2014-ben az Év Irodája díjat elnyerő Dentsu Aegis Network Hungary kreatív ügynökség majd 1700 négyzetméteres irodáját is! A további helyszínek leírása itt.

A tavalyi túrasorozaton egy fotópályázaton is részt vehettek a látogatók, az elkészült képeket itt nézegethetjük kedvcsinálónak!

Az Egyesület további programjairól, képzéseiről és tevékenységéről részletes információ itt:

Honlap

Facebook

LindeIn

Twitter

magyar környezettudatos építés egyesülete, hungary green building council, hugbc, fenntartható építés, green walk 2015 Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317