Logomain

Testközelből a hazai zöldépítés újdonságai: szeptemberben ismét Green Walk!

By HG.HU 2015. augusztus 17. 19:07

szerk at hg dot hu

Green_walk_2015_%c5%91sz_plak%c3%a1t.gallery

Green Walk 2015

Groupama_ar%c3%a9na_slez%c3%a1k_ilona.gallery

Groupama Aréna

Kép Slezák Ilona/HuGBC

Eiffel_palace_p%c3%b3llai_attila_1.gallery

Eiffel Palace

Kép Póllai Attila/HuGBC

4.green_house_szigeti_kata_9.gallery

Green House

Kép Szigeti Kata/HuGBC

Corvin Corner Tower, Nordic Light Offices és Andrássy úti paloták: a már menetrendszerűen jelentkező őszi Green Walk nyílt nap sorozat nagyszerű seregszemléjét adja a hazai zöldépítés újdonságainak! Szeptember 21-26. között azonban számos „klasszikus” is újra megnyitja kapuit.

A nemzetközi Zöld Építés Hete alkalmával szeptember 21-26. között ismét megrendezi már hagyománnyá vált programsorozatát a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC)! A Green Walk 2015 során a hazai fenntartható építés olyan új képviselői nyitják meg kapuikat, mint a Corvin sétány legújabb fejlesztései, a Corvin Corner Tower és az épülő Corvin IV. irodaházak, vagy az Andrássy út 3. és 8. felújításának (ahol történeti környezetben valósulnak meg a fenntartható fejlesztések) és a Nordic Light irodaház építkezései. Ezek mellett azonban természetesen számos klasszikus is várja a látogatókat, mint amilyen az Eiffel Palace, a Groupama Aréna vagy az angyalföldi 100 lakásos passzívház, ismét fogadja a látogatókat a Dél-pesti szennyvíztisztító élőgépes víztisztítóműve, és környezettudatos családi házak is képviseltetik magukat.

Ahogy a látogatók már megszokhatták, az épületlátogatások során a legilletékesebb szakemberek, a tervezők, fejlesztők, üzemeltetők, illetve a kivitelező szakemberek kalauzolják a látogatókat, akik így egészen biztosan minden felmerülő kérdésükre is választ kapnak.   

A budapesti helyszínek mellett vidéki létesítmények is látogathatók, a gödi környezettudatos családi házban és a penci autonóm szalmaházban a tulajdonosok is részt vesznek a vezetésen, és beszámolnak arról, milyen az élet egy fenntartható otthonban.   

A program ingyenes, de regisztrációköteles, érdemes minél előbb jelentkezni, mert a férőhelyek száma korlátozott! A Magyar Építész Kamara 1 kreditpontot ad minden látogatásért, aminek adminisztrációs díja 1500,- Ft/fő. Az épületek részletes ismertetése és regisztráció itt.

A tavalyi túrasorozaton egy fotópályázaton is részt vehettek a látogatók, az elkészült képeket itt nézegethetjük kedvcsinálónak!

Szeptember 16-án várja az érdeklődőket a Fenntartható településfejlesztés konferencia is, szintén a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete szervezésében. Részletes program és regisztráció itt!

További programokról, képzésekről és Egyesület tevékenységéről részletes információ itt:

Honlap

Facebook

LindeIn

Twitter

magyar építészet, program, magyar környezettudatos építés egyesülete, hungary green building council, hugbc, fenntartható építés, magyar epiteszet, zöldépítés, green walk 2015 Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317