Logomain

Gerbeaud-tól a kortárs fotóig: megnyitott az Émile Galéria

By HG.HU 2015. július 23. 12:46

szerk at hg dot hu

Emile_2.gallery

Kortárs fotóművészet az Émile-ben

Kép Émile

Emile_1.gallery

Kortárs fotóművészet az Émile-ben

Kép Émile

Emile_3.gallery

Kortárs fotóművészet az Émile-ben

Kép Émile

Emile_4.gallery

A Gerbeaud Gasztronómia új tagja: Émile-ben

Kép Émile

Az évente többször frissülő fotóművészeti tárlatok alkalmával a Gerbeaud Gasztronómia új budai tagja, az Émile tereiben a hazai fotóművészeti élet kiemelkedő alkotóinak munkái tekinthetőek meg.

A legendás Gerbeaud egyike Európa legrégebbi és leghíresebb kávéházainak, filozófiáját – ahogy már az alapító Gerbeaud Émile idejében is – a tradíció és az innováció kettőssége valamint a kimagasló minőségre való törekvés határozza meg. A Gerbeaud Gasztronómia 2015. április 22-én, újonnan nyílt budai tagja, az Émile a modern és a klasszikus polgári értékeket ötvözi mind megjelenésében, mind gasztronómiai választékában. Az Émile ebben a szellemben hívja életre kortárs művészeti programsorozatát is, amelyhez az Art Market Budapestet, Kelet-Európa vezető kortárs képzőművészeti vásárát és annak fotószekcióját, az Art Photo Budapestet választotta partnerérül. Az évente többször frissülő fotóművészeti tárlatok alkalmával az Émile tereiben a hazai fotóművészeti élet kiemelkedő alkotóinak munkái tekinthetőek meg.

Az érett fotográfus generáció alkotóit igyekszik bemutatni egy fiatalabb pályatárs látásmódjában készített képsorral.

Az Art Photo Budapest Közép- és Kelet-Európa egyetlen fotóművészeti vásáraként részben a magyar fotográfia világszerte elismert tradícióira, köztük a magyar származású Brassai, Robert Capa, André Kertész, Moholy-Nagy László, Munkácsi Márton és más mesterek munkásságára, részben pedig a színvonalas feltörekvő fotóművész generáció teljesítményére építve igyekszik fővárosunkra irányítani a művészeti világ figyelmét. Az Art Photo Budapest a fotóművészet egyik új európai fővárosaként igyekszik bemutatni és népszerűsíteni Budapestet. Ehhez a törekvéshez csatlakozik 2015-ben az Émile által létrehozott fotóművészeti program is.
A Gerbeaud évszázados hagyományait a kortárs gasztronómiával házasító Émile tereiben is finoman ötvöződik a tradíció tisztelete a kortárs szemlélettel és a fiatalos lendülettel.

Az Émile fotóművészeti programjának első kiállítása ezért stílusosan az érett fotográfus generáció alkotóit igyekszik bemutatni egy fiatalabb pályatárs látásmódjában készített képsorral.

Urbán Ádám (1976) fotográfus PéldaKépek című sorozata elkészítése során jól ismert fotóművészeket választott modellnek, akikről egy-egy már ismertté vált alkotásuk társaságában készített szubjektívan átértelmezett személyes portrékat. A fotókon tehát a múlt és jelen mosódik egybe, a nosztalgia körüllengte múlt és a szinte kézzel is tapintható jelen néhány pillanata.

A PéldaKépek sorozatot korábban a Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház kiállításán ismerhette meg a közönség, a mostani kiállítás az anyagból kifejezetten a helyszínre összeállított válogatást mutat be.

ÉMILE GALÉRIA
Urbán Ádám: PéldaKépek
Művészeti partner: Art Photo Budapest / Art Market Budapest, Kurátor: Kigyós Fruzsina
A kiállítást megnyitotta: Niszkács Anna és Markovics Ferenc

kiállítás, kiallitas, program, város, kortárs művészet, kiállítas, émile galéria, urbán ádám, példaképek, gerbeaud Icon_print

Kortárs fotóművészet az Émile-ben

Kép Émile

Kortárs fotóművészet az Émile-ben

Kép Émile

Kortárs fotóművészet az Émile-ben

Kép Émile

A Gerbeaud Gasztronómia új tagja: Émile-ben

Kép Émile

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317