Logomain

Liget Fesztivál az autómentes Városligetért

By HG.HU 2015. június 3. 14:27

szerk at hg dot hu

A Környezetvédelmi Világnap alkalmából három napig autómentes parkká változik a Városliget.

Június 5-től 7-ig a Liget Budapest Projekt keretében, a Budapest Sportiroda és a Nagycsaládosok Országos Egyesületével együttműködésben zöld és civil szervezetek veszik birtokba a lezárt Kós Károly sétányt, ahol ingyenes családi és gyerekprogramok, koncertek várják a Ligetbe látogatókat.
 
A Városligeten naponta több mint tízezer autó halad át, jelentős környezeti károsodást okozva a park növényzetének.  2018-ra a közlekedés átszervezésével, a zöldterület rehabilitációjával és jelentős növelésével élhetőbbé válik a Liget, a három nap alatt megtapasztalhatjuk, hogy milyen lenne a park autók nélkül.
 
A három napos autómentes fesztiválon bemutatkoznak a Ligetben működő intézmények is, többek között a Szépművészeti, a Mezőgazdasági Múzeum vagy a Fővárosi Nagycirkusz is színes programokat kínál majd, így a hagyományos családi rendezvények mellett múzeumpedagógiai és kézműves foglalkozások, újrahasznosított termékekből készült kiállítás, állatsimogató közül választhatnak az idelátogatók a Kós Károly sétányon ezen a hétvégén.
 
A rendezvényen többek között Szalóki Ági tart táncházat a gyerekeknek, zenél az Apacuka zenekar, az Iszkiri együttes és fellép a Parno Graszt  is. A látogatók a rendezvényen ötleteket kaphatnak a környezettudatos élethez, a gyerekek újrahasznosított játékokat és használati tárgyakat készíthetnek hulladékból, vagy ügyességi játékokban próbálhatják ki magukat, de megismerkedhetnek a méhek életével vagy a felelős állattartás alapjaival is. A sportosabbak csatlakozhatnak a Ligetkört futókhoz, a gyerekek kipróbálhatják magukat az öko-labirintusban, az óriás társasjátékokban vagy a kötélpályákon. A program részeként kiállítás nyílik a Városliget történetéről.

Liget_fesztiv%c3%a1l_aut%c3%b3mentes.gallery

A színes programokról számos szervezet, többek között az Öko-pack, a BSI, vagy a NOE gondoskodik, de jelen lesz a WWF vagy az EB OVO egyesület is.
Bárki jöhet MOL Bubival, és a bicikliket a helyszínen felállított mobil dokkolóban is hagyhatja, aki pedig saját bringával érkezik, az is parkolhat a MOL Bringamegőrzőben.
 
A fesztivál sok-sok programmal június 5-étől 7-éig, pénteken és szombaton délelőtt 10 órától 21 óráig vasárnap pedig 10-től 16 óráig a Kós Károly sétányon várja a látogatókat.
 
https://www.facebook.com/events/976638809043094/
 

park, város, városliget, liget fesztivál, környezetvédelmi világnap, autómentes város Icon_print

Liget Fesztivál az autómentes Városligetért

Kép miLigetünk

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317