Logomain

Design és fekete: az 5 legstílusosabb budapesti kávézó

By Költő Nóra 2015. április 10. 12:02

szerk at hg dot hu

Most már hivatalosan is kijelenthetjük, hogy itt a tavasz! Süt a nap, a madarak csicseregnek, és végre a teraszról is lehet élvezni a legfinomabb budapesti kávékat és süteményeket. Ezért összeszedtük nektek Budapest top5 régi és újabb belvárosi kávézóját, ahol a kávé mellett a design is főszerepet kapott.

Válogatásunkat a SMarthu kreatív közösképviselet támogatta.

1

Café Analóg
"Photography and more"

Caf%c3%a9_analog.lead_1

Aki mostanában a Kazinczy utca felé veszi az irányt, annak mindenképp érdemes beugrania a Café Analógba, a finom kávékon kívül ez a hely a fotósok álma, főleg a wannabe és már gyakorlott lomographysoknak ajánljuk. Ugyanis ez a hely nem csak kávézó, hanem különféle fényképezőgépeket lehet venni, vagy csak gyönyörködni bennük!

Fekete.lead_3

A Fekete szuper különleges kávékkal, Múzeum körútra nyíló napozós-ücsörgős hellyel, és egy nagyon szép belső udvaros terasszal vár titeket. Aki ide látogat semmiképpen ne hagyja ki a sütiket, a fiúk minden nap mással várják az arra járókat, de mi még sose csalódtunk.

Zoska.lead_3

Nemrég nyílt meg az Astoria közelében a Zoska Reggeliző Kávézó, ahol igazán jól kezdődik a nap egy finom kávé és gyönyörűen tálalt reggeli után. Április 1-én a terasz is kinyitott, úgyhogy már sütkérezhetünk is a napsütésben egy rántotta mellett, ha úgy tartja kedvünk. A pár méterrel arrébb lévő Károlyi Kertben pedig lehet napozni egyet, és meglátogatni Károlyt, a kert hivatalos házinyulát.

Roket.lead_3

Ha Kontakt akkor Roket! (És persze sokféle más nagyon különleges kávé és isteni sütik)! De szerencsére itt a jó idő és a forró kávén kívül jól tudna esni valami hidegebb, hát ez lenne a csapolt kávé - a Roket. Ha valami igazán újhullámos kávét szeretnétek kipróbálni, akkor mindenképp térjetek be a Kontaktba, ahol nem mellesleg otthoni kávé készítéshez szükséges kellékek találhatóak a polcokon, amelyek meg is vásárolhatóak. Akad olyan különlegesség, ami nem csak funkcionális hanem design tárgy is, mint például a Chemex, ami a MOMA-ban is látható kiállítási tárgy.

Edesem.lead_3

Budán a Millenáris környékén van egy csodás kis cukrászda, finom kávékkal és szuper süteményekkel, ez az Édesem. A falakat egy régi szakácskönyv lapjai díszítik, eredeti Édesem recepteket pedig a cukrászda blogján találjátok. Málnakrémes torta, habcsók tetejű narancsos csokitorta, banános fahéjos cupcake és mindemellé egy finom cappucino, jól hangzik ugye? Emellett kedves kiszolgálás, baráti hangulat és csodás csomagolások várnak titeket. Mindenképpm ugorjatok be ha arra jártok!

design, budapest, kávé, interior design, kávézó Icon_print

Café Analóg

Fekete

© Mizik Marcell

Zoska Reggeliző Kávézó

© Zoska Reggeliző Kávézó

Kontakt

Roket

Édesem

© Déri Szilvia

/upload/images/photos/000/088/272/caf%C3%A9_analog.thumb.jpg?1427207023
/upload/images/photos/000/088/271/fekete.thumb.jpg?1427206403
/upload/images/photos/000/088/309/zoska.thumb.jpg?1427803307
/upload/images/photos/000/088/273/roket.thumb.jpg?1427209895
/upload/images/photos/000/088/377/edesem.thumb.jpg?1428651601
Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317