Logomain

Így segíthetünk a Fortepannak!

By HG.HU 2015. február 2. 11:43

szerk at hg dot hu

Tovább bővül a gyűjtemény és grandiózus tervekkel vág neki az évnek a Fortepan, de mi is segíthetünk a nagyszabású archiválásban!

Újabb 2400 képpel bővült a nagyszerű fotóarchívum gyűjteménye. Az önkéntes munkán alapuló, non-profit szervezetet folyamatosan keresik meg az adományozók, de nemcsak a családi fotóalbumok és a kidobástól megmentett képgyűjtemények kerülnek fel az oldalra. Idei terveiről így ír a szervezet:

27650.gallery

"Akik követik a Fortepan Facebook oldalát, már olvashattak róla, hogy az idei év talán legnagyobb projektje az Út- és Vasúttervező (Uvaterv) vállalat fotóarchívumának feldolgozása lesz. A munkát elkezdtük, hamarosan látható nyomai is lesznek. Emellett nyáron szeretnénk Urbán Tamás fotóriporter egy évtizedét - a hetvenes éveket - is megmutatni. Tervezünk egy 80-as évek különszámot, részben Erdei Katalin riporter, részben két amatőr fotós anyagaiból. Kaptunk egy fantasztikus hagyatékot a század első két évtizedéből, egy nagypolgári család közel 600 síkfilmjét a Nádor utcából – ezen is dolgozunk. És nem felejtkezünk el a kisebb családi sorozatokról, albumokról sem, amik közül jópár már itt sorakozik a polcunkon."

Az önkéntesek munkájára és tudására alapozó szervezet tavaly havi 100 000 forintos keretből gazdálkodott. Mindenkit - adományozót és olvasót egyaránt - szeretnének arra buzdítani, hogy vegyen részt a Fortepan Fórumának kacifántos életében itt, vagy segítsen a képekhez tartozó kulcsszavazásban a honlapon!

És végül: Idén is gyűjtik az 1%-okat. Ha valaki nekik szeretné adni az adóforintjait, a Summa Artium Alapítványt és annak adószámát: 18128510-1-41 kell megjelölnie.

 

fotó, fénykép, város, fortepan, fotóarchívum, öntkéntes Icon_print

A Szabadság (Ferenc József) híd a Gellért hegy felől nézve

Kép FORTEPAN/Schoch Frigyes

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317