Logomain

Elkezdődött! Nekiálltak a Széll Kálmán térnek

By HG.HU 2015. január 12. 18:32

szerk at hg dot hu

Hétfőn elkezdődött a Széll Kálmán tér felújítása, a munkákat a tervek szerint 2016-ig fejezik be.

Péntekig csak kisebb korlátozások lesznek, hétvégétől azonban komolyabb változásások lesznek a közlekdésben. A felújítás részeként elbontják a pavilonokat és a metrólejáró mellett található oldalszárnyakat, a jelenleg szétszórtan elhelyezkedő funkciókat egy új, a tér északnyugati sarkán felépítendő szolgáltatóépületben helyezik el, és átalakul a teret határoló utakat és a villamosvágányok nyomvonala is.

Sz%c3%a9ll_k%c3%a1lm%c3%a1n.gallery

"A Széll Kálmán tér rekonstrukciójáról szóló koncepciót (így az átalakításkor követendő vezérelveket, a megvalósítandó elemeket) a Fővárosi Közgyűlés 2011. augusztus 31-én fogadta el" - olvashatjuk a projekt honlapján, ahol a látványterveket is megtaláljuk. "A részletes tervek elkészítésére kiírt pályázatot a Főmterv Zrt. nyerte. Az elnyert megbízás értelmében az ő feladatuk volt a budai fonódó villamoshálózat, valamint az ahhoz szorosan kapcsolódó Széll Kálmán téri rekonstrukció megvalósításához szükséges engedélyezési és kiviteli tervek elkészítése, az engedélyezési eljárás lefolytatása, illetve a Széll Kálmán tér átépítéséről szóló városépítészeti és építészeti tervpályázat kiírása, mely 2012 novemberében zárult. A Finta Sándor fővárosi főépítész által vezetett, az érintett kerületek, az építészkamarák, a főváros és a BKK szakértőinek részvételével működő bírálóbizottság 2012. december 11-én hirdette ki a pályázat eredményét.

A pályázaton nyertes tervet az Építész Stúdió Kft. és a Lépték-Terv Kft. csapata készítette. Az ő feladatuk volt – akár a többi díjazott vagy megvásárolt pályamű egyes elemeit felhasználva – a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt.-vel együttműködve elkészíteni a Széll Kálmán tér részletes engedélyezési és kiviteli terveit."

További információt a bkk.hu/szellkalmanter oldalon találunk, ahol követhetjük a forgalmi változásokat is. A nyertes pályamunkáról itt írtunk.

közlekedés, budapest, város, széll kálmán tér, bkk Icon_print

A megújult Széll Kálmán tér látványterve

Kép © bkk.hu

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317