Logomain

Kiállításon a Városliget tervezett új múzeumainak tervei

By HG.HU 2015. január 7. 20:00

szerk at hg dot hu

Az Erzsébet téren felállított új üveg kiállítótérben nyílik kiállítás a Magyar Zene Háza, a FotóMúzeum Budapest és a Magyar Építészeti Múzeum, illetve a Néprajzi Múzeum tervpályázatának második fordulójába jutott 17 látványtervéből.

A Liget Budapest Projekt és a Design Terminál együttműködésében létrejövő kiállításon a Magyar Zene Háza, a FotóMúzeum Budapest és a Magyar Építészeti Múzeum, illetve a Néprajzi Múzeum tervpályázatának második fordulójába jutott 17 látványterveit tekinthetjük meg. Az Erzsébet téren felállított új üveg kiállítótér 2015. január 7. és január 24. között ad otthont a négy múzeumra beérkező legjobb terveknek, illetve a nyertes pályázatoknak.

Liget_2.gallery

"Egy folyamatosan vetített videós installáción keresztül pedig bepillantást enged a Városliget jövőjébe is, mely 2018-tól új közösségi térként jelenik majd meg Budapest életében" - tudhatjuk meg az új kiállításról. "Az Erzsébet téri kiállítás a tervpályázatok mellett a Liget Budapest Projekt részleteibe is betekintést enged, így láthatjuk a Néprajzi Múzeum, a Magyar Építészeti Múzeum, valamint a FotóMúzeum Budapest elhelyezését az Ötvenhatosok terén, illetve a Magyar Zene Háza épületét a lebontásra kerülő volt Hungexpo-irodák területén. A kiállítás azt is megmutatja, hogyan nyújthat a Városliget a természet és a kultúra szerelmeseinek egyaránt igényes kikapcsolódási lehetőséget a park zöldfelületének megóvásával és bővítésével.

A Városliget széleire, illetve a ma lebetonozott vagy lebontásra ítélt építmények helyére tervezett összesen öt múzeumi épületre a projektgazda Városliget Zrt. a Szépművészeti Múzeummal közösen, több mint 100 év után, nyílt nemzetközi tervpályázatot hirdetett, amelyre csaknem félezer anonim pályamű érkezett be a világ különböző országaiból. A magyar és nemzetközi szaktekintélyekből álló 11 tagú zsűri, a kiállításon is megtekinthető 17 tervet juttatta be a második fordulóba, hogy aztán 2014. december 19-én eredményt hirdessen a 4 múzeum tervpályázatában."

A Néprajzi Múzeum a francia Vallet de Martinis DIID Architectes, a Magyar Zene Háza a japán Sou Fujimoto Architects, míg a FotóMúzeum Budapest és a Magyar Építészeti Múzeum a magyar Középülettervező Zrt. tervei alapján épülhet meg. A döntős és nyertes tervpályázatokba 2015. január 7-24. között bárki belelapozhat a Design Terminál előtt felállított különleges kiállítási helyszínen. Az Új Nemzeti Galéria - Ludwig Múzeum épületére beérkezett 80 pályamű között a bíráló bizottság nem talált olyan pályázatot, amelyet az értékelési kritériumok alapján alkalmasnak ítélt volna, ezért arra új, meghívásos tervpályázatot hirdetett, amely 2015 áprilisában zárul le.

Forrás, további információ: ligetbudapest.org

múzeum, budapest, város, városliget, múzeumliget, muzeum, liget budapest, múzeumi negyed Icon_print

Néprajzi Múzeum látványterve

Kép © ligetbudapest.org

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317