Logomain

Konferencia az okos városi mobilitásról

By HG.HU 2014. november 27. 19:19

szerk at hg dot hu

Parkolás, elektromos töltőállomások, jól működő tájékoztató rendszerek és szolgáltatások - csak néhány fontos elem a városi mobilitás jobbá tételének a célkitűzései közül.

Magyarország legfontosabb parkolási és mobilitási rendezvénye 2014. december 3-án, a Larus Rendezvényközpontban keresi a megoldásokat az egyéni- és közösségi mobilitás kihívásaira. A konferencián elektromos- és hibrid autókat is bemutatnak, a helyszínre érkezők megismerhetik a Nissan LEAF, a Volkswagen E-Golf, valamint a TESLA S modelljét.

Cee_parking_3.gallery

Elektromos mobilitástól az okos városig

A Magyar Parkolási Szövetség másodszor rendez olyan konferenciát, amely nem csupán a szűk szakmai csoportokat kívánja megszólítani, hanem az autóipar, az energiaszolgáltatók, IT és telekommunikációs cégek, valamint a turisztikai szolgáltatók magyar és külföldi képviselőit is. 2014. december 3-án, Budapesten, a Larus Rendezvényközpontban, a CEE PARKING DEVELOPMENT FORUM a parkolás mellett az elektromos mobilitás és az okos város témákban, a következő kérdésekre keresi a válaszokat:
•    Miről van szó a Budapest 2020 programban?
•    Hogy áll a nemzeti garázsfejlesztési koncepció?
•    Hogy haladnak a P+R fejlesztések Budapesten?
•    Hogy halad az elektromos töltőállomások telepítése?
•    Hogyan kommunikálnak a parkolási társaságok külföldön?
•    Hogy működik Amszterdamban az egységes parkolás?
•    Melyek a legújabb parkolási technológiák a piacon?
•    Milyen technológiákat fejleszt az autóipar parkoláshoz?

Az idei konferencia a tudástranszferre törekszik, így érdekes előadások során enged betekintést nyerni a világ nagyvárosaiban már jól működő parkolási rendszerekbe.

Európai tudástranszfer

Míg a Magyar Parkolási Szövetség korábban csak egyes parkolási eseményekre és technikai megoldásokra fókuszált, a jövőben az átfogó megoldások felé fordul. A szövetség fő célja, hogy valamennyi parkolással összefüggő szolgáltatóval (a főváros és más városok, települések önkormányzatai, garázs- és ingatlan üzemeltetők, a gépkocsi forgalmazók, IT szektor, stb.) folyamatos együttműködést és információ cserét tartson fenn, az intelligens város - Smart City - megvalósulása érdekében.
Az idei konferencia ennek jegyében tudástranszferre törekszik: érdekes előadások során enged betekintést nyerni a világ nagyvárosaiban már jól működő parkolási rendszerekbe. A résztvevők megismerhetik Amszterdam parkolási modelljét, ahol mindössze egyetlen cég üzemelteti a város százötvenezer parkolóhelyét. A CEE Parking Development Forum előadásain, idén is olyan nemzetközi- és hazai szakértők vesznek részt, akik új szintre emelik a városi parkolási és mobilitási problémák megoldásának lehetőségeit. Az eszmecserékben ingatlanbefektetők, városüzemeltetők, elektronikai fejlesztők, innovatív- és zöld megoldásokban gondolkodó vállalkozások és az építőipar képviselői, szakemberei is részt vesznek.  

Turizmus és parkolás

A több száz éves múltra visszatekintő turizmus napjainkra hazánkban húzóágazat lett, míg a parkolással összefüggő szolgáltatás alig néhány évtizedre tekinthet vissza. A turizmusban dolgozók számára a vevői megelégedettség (amelynek része a hotel parkolójában szerzett benyomás is) egyértelmű fogalom, amit a parkolási szolgáltató cégeknek még el kell sajátítania. A Magyar Parkolási Szövetség ezért a jövőben a turisztikai ágazattal is folyamatos együttműködésre törekszik az autótulajdonosok minél nagyobb megelégedésének elérése érdekében. 

Gémosz-Hungaropark együttműködés aláírása

Az idei rendezvényen együttműködési megállapodást ír alá a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége (GÉMOSZ) és a Magyar Parkolási Szövetség (HUNGAROPARK). A megállapodás tárgya többek között az új autó vásárlók, autókölcsönzők tájékoztatása:

-parkolási zónákról és tarifákról,
-parkolási díjfizetési módokról,
-parkolóházak és mélygarázsok ajánlatairól,
-elektromos autók töltési lehetőségeiről.

Elektromos autók bemutatása és tesztvezetés

A konferencián elektromos- és hibrid autókat is bemutatnak, a helyszínre érkezők megismerhetik a Nissan LEAF, a Volkswagen E-Golf, valamint a TESLA S-Modeljét. Az elektromos autók töltése parkolás közben – közterületen vagy parkolóházban történik, ezért fontos, hogy a hazai parkolás üzemeltető cégek megismerjék ezeket az újfajta járműveket és tisztában legyenek az Európai Unió által meghatározott kötelezettségekkel, mely szerint Magyarországon 2020-ig hetvenezer elektromos töltőállomást kell kialakítani. 
Hogy mennyire helyes a koncepció - miszerint a rendezvény kapuit szélesebbre kell tárni - bizonyította a 2013-as konferencia is, amelyen több mint 150 résztvevő, aki közel 80 céget képviselt. A szervezők idén közel 200 főt várnak; résztvevői kör bővítésének oka, hogy a szervezők tisztán látják: a mobilitási és parkolási problémák az önkormányzatok terhe, viszont érdemi előrelépés csak akkor lehetséges, ha az együttműködésbe azokat az iparági szereplőket is bevonják, akik tevékenysége kapcsolódik a városi mobilitás működőképességének fenntartásához. Ezeken kívül természetesen a megfelelő állami/önkormányzati szervek támogatása is nélkülözhetetlen parkolással kapcsolatos „társadalmi béke” megteremtéséhez.
A 2014-es CEE Parking Development Forum fővédnöke Dr. Ruszinkó Ádám, turizmusért felelős helyettes-államtitkár.

A Magyar Parkolási Szövetség (HUNGAROPARK)

2014-ben 25 éves országos hálózattal rendelkező KÖZHASZNÚ, NON-PROFIT, CIVIL szervezet, naprakész információkat közvetít a Budapesten és az ország városaiban működő üzemeltető, tervező, gyártó, és forgalmazó szervezetek között. Támogatást nyújt a parkolási és garázspiac különféle szegmenseiben (városi, irodai, kereskedelmi, P+R, kórházi/intézményi, repülőtéri, hotel, stb.) működő parkoló- és garázsüzemeltető cégeknek. A Szövetség emellett közreműködik az önkormányzati döntéshozatal és a jogalkotás különféle fázisaiban a városi parkolás-politika kialakításában.

Részletes program itt. 

közlekedés, konferencia, város, parkolóház, parkolás, okos városi mobilitás, cee parking development forum Icon_print

CEE Parking Development Forum

Kép © CEE Parking Development Forum

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317