Logomain

Északi fény a Váci úton: újabb taggal bővül az irodafolyosó

By HG.HU 2014. november 26. 15:17

szerk at hg dot hu

Nordic_light.gallery

Nordic Light irodaház

Kép © Skanska

Nordic_light_streetlight.gallery

Nordic Light irodaház

Kép © Skanska

Nordic_3.gallery

Nordic Light irodaház

Kép © Skanska

Roof_pp_small.gallery

Nordic Light irodaház

Kép © Skanska

A Váci úti irodafolyosón elkezdődött az építés, a környezettudatos budapesti irodaházak sora bővül így egy újabb taggal.

Elkezdődtek a Skanska Magyarország Ingatlan Kft. hetedik irodaházának kivitelezési munkái. "A Nordic Light névre hallgató épület az egyik legnépszerűbb irodai lokációnak számító Váci úti folyosón épül. Az első fázis átadása 2016 első negyedévének végén várható" - áll a Skanska közleményében. "Az 26 200 négyzetméter irodaterületet magába foglaló épületegyüttes két fázisban valósul meg. Az első ütem 6 600 négyzetméren, míg a második 19 600 négyzetméteren kínál majd modern iroda területeket. A 3 szintes mélygarázs 404 gépjárműnek biztosít parkolási lehetőséget, továbbá a kerékpárral érkezők kényelmét biciklitárolók, zuhanyzók és hozzátartozó öltözők szolgálják majd ki." A Nordic Light irodaház építészeti terveit a Mérték Stúdió készítette.

Az ilyen jellegű megoldások nemcsak az épület  ökológiai lábnyomát, hanem ezzel együtt az üzemeltetési költségeket is csökkentik.

Az épület a mennyiségi irodakínálatban a környezettudatossággal és ezzel együtt a kisebb üzemeltetési költségekkel száll harcba a versenyképességért. 

A fenntartható irodaház 

"Az innovatív megoldásoknak köszönhetően, amelyekkel az épület környezetre gyakorolt hatása csökkenthető, a projekt elnyerte a LEED Gold előtanúsítást. 
A Skanska nagy hangsúlyt fektet arra, hogy többnyire helyi és újrahasznosított anyagokat használjon fel az építkezés során, a melegvíz előállítását napkollektorokkal segítse, míg a vizesblokkok öblítését és a kert öntözését az összegyűjtött eső- és talajvízzel oldja meg. A tervezés során a fejlesztő szem előtt tartotta a zöld és fenntartható megoldások fontosságát leendő bérlői számára mely az irodák belső kialakításában is megnyilvánul majd, illetve zöldtetők és teraszok kialakításával járul hozzá a kellemes atmoszféra megteremtéséhez. Az ilyen jellegű megoldások nemcsak az épület  ökológiai lábnyomát, hanem ezzel együtt az üzemeltetési költségeket is csökkentik, melyekkel alacsonyabb víz és elektromos áramfogyasztás érhető el."

A Skanska budapesti fejlesztéseinek egyik zászlóshajója, a Green House irodaház nemrég talált új tulajdonosra az FHB csoport egyik tagjának képében. 

 

irodaház, magyar építészet, környezettudatos építészet, iroda, skanska, város, fenntartható építés, magyar epiteszet, váci úti irodafolyosó, nordic light, fenntartható irodaház Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317