Logomain

2017-re lesz luxushotel a Párisi Udvarból

By HG.HU 2014. november 12. 09:54

szerk at hg dot hu

2017 közepén 4-5 csillagos besorolású szállodaként, kereskedelmi, illetve vendéglátó-ipari funkciókkal megújulva szeretnék átadni az országos műemléki védettség alatt álló, egyedülálló Zsolnay kerámiadíszítésű Párisi Udvart.

Az országos műemléki védettség alatt álló, egyedülálló Zsolnay kerámiadíszítésű Párisi Udvart luxushotellé alakítják át. A tervek szerint a Ferenciek terén lévő, körülbelül 15 000 m² alapterületű épületet 2017 közepén 4-5 csillagos besorolású szállodaként, kereskedelmi, illetve vendéglátó-ipari funkciókkal megújulva szeretnék átadni.

P%c3%a1risi.gallery

Megújuló belső passzázs

Ennek során az Óbuda-Újlak Zrt. a projekt előkészítési munkálataitól kezdve a használatbavételi engedély megszerzéséig teljes körű műszaki projektmenedzsmentet, illetve műszaki ellenőri munkálatokat végez. A tervezés, megvalósítás során a megrendelői, illetve műemléki előírásokat figyelembe véve a házra jellemző belső passzázst is a megújuló értékek között szeretnék a felek viszontlátni.

Az épület valószínűsíthetően pont tavaly volt százéves, történetéről a Papp Géza tollából született cikket itt olvashatjátok!

A befektetőről

A befektető a Sameer Hamdan és Zuhair Awad tulajdonában lévő Mellow Mood csoport, a projektről a mellowmood.hu honlapon ezt olvashatjuk:
"A Párizsi udvar hányatott sorsú műemlék épülete egyike a főváros legszebb és legismertebb építészeti alkotásainak, amelynek állapota az elmúlt években folyamatosan hanyatlott. A Mellow Mood Group-nak sikerült olyan külföldi befektetőt találnia Ayesh-Majdi Helmi Rida személyében, aki a műemlék épület megvásárlásával lehetőséget teremtett annak megóvására. Az új tulajdonos Magyarországon folytatta egyetemi tanulmányait, de később Dubaiba költözött. Magyarországra évente többször visszatér látogatóba és mivel Budapesthez a mai napig erősen kötődik, ezért kereste a befektetési lehetőségeket. Az épülettel kapcsolatos folyamatokban kezdettől fogva szüksége volt egy helyi partnerre, akinek van tapasztalata a műemlék épületek felújításában és a projekt menedzsmentben. Amellett, hogy a Mellow Mood Group ezen területeken megfelelő tapasztalattal rendelkezik, a tulajdonosokat baráti szálak fűzik egymáshoz, így megvolt az együttműködéshez szükséges kölcsönös bizalom. Éppen ezért a menedzsment jogokkal a Mellow Mood Group rendelkezik."

A Mellow Mood Hotels legutóbbi nagyszabású projektje, a Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace 5-csillagos luxusszálloda. A csoport már 1997 óta van jelen a budapesti szálloda- és ingatlanpiacon, portfóliója pedig 13 budapesti és egy bécsi szállodából, irodaházakból, valamint üzlethelyiségekből áll.

műemlék, budapest, város, 5. kerület, belváros-lipótváros, luxushotel, párizsi udvar, párisi udvar Icon_print

A Párisi Udvar a belső kupolával

Kép © Wikipedia

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317