Logomain

A legizgalmasabb újdonságok a hamarosan megújuló Fortepanról!

By HG.HU 2014. november 17. 11:17

szerk at hg dot hu

Fotók a rendszerváltás időszakából, egy fotóművész lomtalanításon talált képei, egy biológus fekete-fehér kubai diái... csak néhány a hamarosan megújuló oldal legmenőbb újdonságaiból!

Új képek a - hamarosan szerkezetében is megújuló - Fortepanon! A Friss menüpont alatt 2400 új-régi fotót böngészhetnek és tölthetnek le szabadon az érdeklődők.

Fortepan.gallery

A bővülő gyűjtemény fontosabb friss sorozatai

Íme néhány a legizgamasabb friss anyaok közül: Philipp Tibor és Hodosán Róza (egymástól független) fotói a rendszerváltás időszakából. Gárdos György fotóművész (?) a zuglói lomtalanításon talált képei. Mészáros Zoltán biológus kubai fekete-fehér képei és diái, 1973-ból. A negyvenes évek színes Budapestje Szőke Annamária gyűjteményéből. Lipovits Károly testnevelő tanár fantasztikus portréi a csornai általános iskola diákjairól.

Sokfelől érkeztek a Fortepanhoz hagyatékok, gyűjtemények és kisebb sorozatok, “azzal a nyilvánvaló szándékkal”, hogy megosszák a képeket.

A Klauszer család üvegnegatívjai a századfordulóról és az első világháborús olasz frontról. Vajszada Károly festőművész egyedülálló sorozata a szanálás előtti Óbudáról. Teodoro Wolf-Ferrari velencei fotógyűjteménye az 1880-as évekből! Amit tudni akarsz a kádár korszak kockaházairól - Dunavecse épületei Jáki Lászlótól. És végül Kozelka Tivadar hagyatéka a Veszprém Megyei Levéltár gyűjteményéből, benne egy 70 felvételből álló dokumentációval a Péti Nitrogénművekről.

Közösen illesztgetjük a múlt mozaikdarabkáit

Sokfelől érkeztek a Fortepanhoz hagyatékok, gyűjtemények és kisebb sorozatok, “azzal a nyilvánvaló szándékkal”, hogy megosszák a képeket. Egy-két nap, hét, hónap és a fotók elindulnak a publikációk, Facebook csoportok, és karácsonyi ajándékcsomagok felé. És ez így van jól. Pár napon belül megújul a honlap. Több új keresési lehetőséget is kitaláltak a készítők, akik remélik, hogy ezek beválnak majd és segítenek eligazodni az egyre kesze-kuszább múltban. És új képekkel is jelentkeznek hamarosan, köszönhetően a Fortepan fáradhatatlan önkénteseinek, akik estéiket fotók leírásával, kulcsszavazásával, vagy albumokkal és negatívokkal töltik. Övék a dicsőség!

fotóművészet, fénykép, város, rendszerváltás, rendszervaltas, fortepan, fotóarchívum, archív fotó Icon_print

1968 ősze a Fortepanon

Kép © fortepan.hu

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317