Logomain

Újhullámos kávé és bűnös város: a Hosszúlépés új túrái novemberre

By HG.HU 2014. november 4. 20:29

szerk at hg dot hu

A Hosszúlépés.Járunk? több új sétát is indít novemberben!

A századelő Budapestjének szabadkőműves páholyaiba bekukkantó A baglyok nem azok… című séta most szombaton, november 8-án indul. A korábban a Design Hét alatt megtartott, újhullámos kávézókat és péksütizőket körbejáró Kávé és kifli gasztro sétánk november 22-én lesz először. Ugyanezen a napon indul a PIM Budapest Transzfer fesztiválján már bemutatott, Budapest sötét oldalát többek között Kondor Vilmos, Lengyel Péter és Heltai Jenő művei alapján feltérképező Bűnös város séta is. A Hosszúlépés. Járunk? sétáira itt jelentkezhetünk. 

Hossz%c3%bal%c3%a9p%c3%a9s_november.gallery

A baglyok nem azok...
A baglyok nem azok, amiknek látszanak. Világösszeesküvés-elmélet nincs szabadkőművesek nélkül, miképp a századelő Budapestjének szellemi élete is oly csonka lenne a legderekabb maszonok nélkül, mint a piramis az egydolláros hátulján. Miért áll Garibaldi-szobor a Nemzeti Múzeum kertjében? Min törték a fejüket a Fővárosi Könyvtárban gyülekező radikálisok? Valóban „szabadkőműves béklyóban” vergődött Ady? A páholyokról, Szabó Ervinről, Jászi Oszkárról, Zubolyról, a Nyugatról és a Galilei Körről köntörfalazás nélkül. Kötényeket fel.

Bűnös város
Egy nagyvárosban nagyobbak a tétek; egyszerre lehetőség a felemelkedésre és a bukásra is. A fény és a csillogás árnyékában ott rejtőzik a bűn, a becstelenség és az erőszak. Sétánkon a karrierregények és a magyar krimiirodalom legjavát elevenítjük meg; Kondor Vilmos, Lengyel Péter és más szerzők segítségével az alvilági Budapestet mutatjuk be, amiről nem is sejtjük, milyen közel van mindennapjainkhoz.

Kávé és kifli
Speciality, slow-drip, újhullámos, kézműves, lassú pörkölésű, mogyorós, etióp… ma már Budapesten is egyre több kávézóban lehet tanulni a kávékultúráról. Ha valaha elméláztál azon, hogy miért készül olyan kínzó lassúsággal a kedvenc kávéd, mit kérdez a barista, mit csinál egy latte artist, és hogy mit érdemes enni a kávédhoz, akkor ez a túra neked szól.
Gyere, és járj velünk! A We Love Budapest egész évben fáradhatatlanul teszteli a legjobb helyeket városban, a Design Héten a Hosszúlépés.Járunk? az segítségével fedezi fel, hol érdemes Budapesten felébredni. Tarts velünk, hogy együtt fényt derítsünk a design kávézók és pékségek titkaira. Mert nélkülük nem is lenne érdemes felkelni!

 

program, város, városi túra, városi séta, hosszúlépés Icon_print

A hosszúlépés új sétái novemberben

Kép © hosszulepes.org

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317