Logomain

Első kézből a zöldépítés innovációi: ismét itt a Green Talk XXL!

By HG.HU 2014. október 20. 10:09

szerk at hg dot hu

Green_talk_xxl_plak%c3%a1t.gallery

Green Talk XXL 2014

Kép HuGBC

Green_talk_xxl_freeform_buildings.gallery

Green Talk XXL 2014

Kép HuGBC

Green_talk_xxl_sv%c3%a9d_k%c3%b3rh%c3%a1z.gallery

Green Talk XXL 2014

Kép HuGBC

Green_talk_xxl_vision_towers.gallery

Green Talk XXL 2014

Kép HuGBC

A zöldépítés területének legkorszerűbb megoldásai, innovációi és trendjei: a november 3-án megrendezett egész napos Green Talk XXL konferencián high-tech szerkezeti és épületgépészeti megoldásokról éppúgy szó esik majd, mint a hazai fenntartható építés legfrissebb megvalósult példáiról és újító építési rendszerekről.

Az előadások során a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének (HuGBC) szakembereitől első kézből értesülhetünk a legfrissebb újdonságokról és azzal kapcsolatos gyakorlati tapasztalataikról. A bemutatott példák kórháztól a sportcsarnokig, irodaháztól a családi házig széles spektrumot ölelnek fel. A prezentációk során megismerkedhetünk például egy passzívház szinten felújított óvoda esettanulmányával, amelyről Nagy Csaba és Pólus Károly beszél a hallgatóságnak, egy svéd kórház projektjét Schmidt András, míg a Freeform Buildings szabadalmaztatott építési rendszert Portik Adorján mutatja be. Szó esik továbbá az intelligens épületfelügyeleti rendszerek témájáról, de hallhatunk a konferencián a környezettudatos épületekben alkalmazott innovatív üvegszerkezetekről (Guardian), a zöldfalak és zöldtetők területén alkalmazott legkorszerűbb megoldásokról (Horváth Sándor, ZÉOSZ) és a városok megújuló anyagcseréjéről (Biopolus Intézet) is. 
A zöldépítés vérkeringésébe azonban nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is bekapcsolódhatnak az esemény résztvevői: Dominika Czerwinska, a WorldGBC Európai Régiós szervezetének menedzsere videóüzenetben számol be a világszervezet szeptemberben publikált legújabb tanulmányáról, amely az irodaterek egészségre, jó közérzetre és termelékenységre gyakorolt hatását elemzi.

Szó esik továbbá az intelligens épületfelügyeleti rendszerek témájáról, de hallhatunk a konferencián a környezettudatos épületekben alkalmazott innovatív üvegszerkezetekről is. 

A konferenciához méltó korszerű környezetet a Kinnarps Irodaház biztosítja, a nap során pedig a nemrég átadott új bemutatóterekben személyesen is meggyőződhetünk arról, milyen változást jelent az irodaterek kialakításában a tevékenység alapú munkavégzés. A konferencián kerül sor a szeptember végén, a Zöld Építés Hetén óriás érdeklődés mellett megtartott Green Walk 2014 résztvevőinek meghirdetett fotópályázat díjátadójára is. 
További információ, a konferencia részletes programja, regisztráció ITT.

Ősz a zöld jegyében

A konferencia méltó kiegészítést ad a szeptember végén óriási érdeklődés mellett lezajlott Zöld Építés Hetének programjaihoz. A szeptember 22-27. között megrendezett Green Walk 2014 több mint 700 regisztrációval a tavalyi, rendkívül népszerűnek bizonyult rendezvényt is túlszárnyalta. A hét során a hazai fenntartható építés legkorszerűbb példáit ismerhettük meg, a beruházásokban részt vett szakemberek, fejlesztők és építészek képében pedig első kézből származó információikkal a legilletékesebbek engedtek betekintést a kulisszák mögé. A túrák résztvevőinek egy fotópályázatot is hirdettünk, amelynek díjátadójára a Green Talk XXL konferencián kerül sor!
Szintén a Zöld Építés Hetén zajlott a Green Retrofit konferencia, amelynek előadásai a fenntartható épületfelújítások témakörét tárgyalták. A Green Walk 2014-ről beszámolót és képgalériát itt, míg a Green Retrofit konferenciáról itt találunk.

építészet, konferencia, környezettudatosság, program, város, magyar környezettudatos építés egyesülete, hungary green building council, hugbc, fenntartható építés, epiteszet, gren talk xxl Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317