Logomain

Green Walk 2014: Ingyenes odajutás a vidéki helyszínekre!

By HG.HU 2014. szeptember 15. 12:04

szerk at hg dot hu

Rati_nyit%c3%b3.gallery

A komlói RATI épülete

Kép RATI

Dem_foto.gallery

A debreceni DEM épülete

Kép Bujnovszky Tamás

Gw2014f.gallery

Green Walk 2014

Kép HuGBC

Img_20140821_115400.gallery

A Corvin negyed

Kép HuGBC

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének (HuGBC) a Zöld Építés Hetét ünneplő rendezvénysorozatához vidéki településeken található létesítmények is csatlakoztak. Az AIDA program támogatásának köszönhetően a helyszínekre ingyenes buszos odautazás biztosított a komlói RATI, a debreceni DEM, a gödi családi ház és a penci autonóm szalmaház iránt érdeklődőknek.

Már csak egy hét, és kezdődik a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének (HuGBC) a fenntartható építést ünneplő nagyszabású programsorozata, amelynek középpontjában a Green Walk 2014, a hazai zöldépítés legnagyszerűbb példáit bemutató nyílt nap sorozat áll. Nemcsak Budapesten várják azonban az érdeklődőket a környezettudatos épületekbe tett, szakemberek által vezetett túrák! A kezdeményezéshez vidéki helyszínek is csatlakoztak, így a szeptember 22-27. között látogatható 21 létesítmény között megtalálható a komlói RATI épülete, a debreceni DEM épületenergetikai demonstrációs központ, egy környezettudatos családi ház Gödön és egy autonóm szalmaházként megvalósított családi ház Pencen. A Green Walk 2014 programjai ingyenesek, ráadásul a vidéki helyszínekre az AIDA program támogatásával ingyenes buszos odautazás biztosított - érdemes kihasználni a lehetőséget, mert most költségkímélő módon juthatunk el a Budapesttől távolabb eső településekre és tehetünk látogatást a fenntartható módon megvalósult épületekben! Részletek a Green Walk 2014 programsorozatról, bővebb információ a helyszínekről és regisztráció ezen a linken

Green Walk 2014 fotópályázat: Kattints és nyerj!

A túra résztvevői megcsillogtathatják fotóstehetségüket is! Fotópályázatot hirdetünk, amelyen indulhatnak a túrák regisztrált résztvevői, a nyílt nap sorozat állomásairól készített képeikkel. A képekből a Green Walk lezárulta után szakértő zsűri választja ki a nyerteseket, és lesz közönségszavazás is! Érdemes pályázni, a nyerteseket ajándékok várják! Részletes kiírás, nevezési feltételek itt, a fotópályázatról aktuális információkért figyeljék a HuGBC Facebook-oldalát, továbbá a Green Walk 2014 facebook esemény oldalát!

Build2Gether Green Retrofit: Már csak korlátozott férőhelyek a zöldépítés nemzetközi seregszemléjére!

Gyorsan fogynak a helyek a Build2Gether Green Retrofit egész napos nemzetközi konferenciára, amely szeptember 24-én az Eiffel Palace-ban várja a fenntartható épületfelújítások témaköre iránt érdeklődőket, korlátozott számú férőhellyel! A konferencián külföldi és hazai szakemberek járják körül azöld épületfelújítások témáját. A rendezvényen az angol nyelvű előadások és kerekasztal-beszélgetések során meghallgathatjuk például a Nobel-díjjal kitüntetett Dr. Ürge-Vorsatz Diana klímakutatót, és Budapestre látogat James Drinkwater, a World GBC Európai Régiós Szervezetének vezető tanácsadója is. További részletek a konferenciáról, regisztráció itt.

Minősítés német módra: szénsemleges DGNB workshop Budapesten

A Build2Gether Green Retrofit konferenciához kapcsolódó félnapos, angol nyelvű továbbképzés a DGNB épületminősítő rendszerrel kapcsolatos tudnivalókba avatja be az érdeklődőket, kiemelve a rendszer sajátosságait és betekintést engedve a minősítés folyamatába. A továbbképzést a konferenciára Budapestre érkező szakemberek tartják, és a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete ajánlásával az eco | MIND consulting group szervezésében valósul meg. Regisztráció és további részletek itt találhatók.

Alakítsuk együtt az Unió fenntartható építéssel kapcsolatos politikáját!

James Drinkwater, a WorldGBC vezető tanácsadója a Green Retrofit konferenciát követően egy külön workshop keretén belül gyűjti össze a hazai piacról érkező tapasztalatokat és javaslatokat az EU szabályozások befolyásolása céljából. Az angol nyelvű, ingyenes, de regisztrációköteles rendezvény címe: "EU Framework" for Building Assessment. Regisztráció a tornoczky.monika@hugbc.hu e-mail címen.
További részletek folyamatosan a honlapunkon! Aktualitásokért kövessék a HuGBC Facebook-oldalát: facebook.com/hugbcgreen.

Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC)
  • Név:
  • Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC)
Iparág:
Építészet
Weboldal
Leírás:
A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (Hungary Green Building Council, röviden HuGBC) olyan a környezet iránt elkötelezett építészekből, belsőépítészekből, mérnökökből, kutatókból, gazdasági szakemberekből, az építésgazdaság különböző területein működő cégekből és szervezetekből egyesületi formában alakult non-profit, országos szakmai, társadalmi együttműködés, mely célként tűzte ki maga elé azt, hogy a szükséges piaci, oktatási és jogalkotási feltételek elősegítése révén hozzájáruljon a környezetileg felelős és egyben megtérülő építkezési gyakorlatok elterjedéséhez Magyarországon.

város, magyar környezettudatos építés egyesülete, hungary green building council, hugbc, fenntartható építés, zöldépítés, green walk 2014, . program Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317