Logomain

Zöld épületfelújítások: folytatódik a Környezettudatos építés A-tól Z-ig

By HG.HU 2014. május 19. 17:05

szerk at hg dot hu

Hogyan lehet fenntartható épület egy panelházból, vagy éppen egy százéves történeti épületből? Hogyan lett egy kettős minősítéssel elismert, környezettudatos irodaház a Pesti Hírlap volt palotájából? A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) és az Építész Továbbképző Nonprofit Kft. közös képzéssorozata, a Környezettudatos építés A-tól Z-ig második, május 27-ikei kiadásának négy előadásának fókuszában ezúttal a fenntartható épületfelújítások kérdésköre áll.

Immár évek óta zajlik a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) és az Építész Továbbképző Nonprofit Kft. közös továbbképzés-sorozata, a Környezettudatos építés A-tól Z-ig, amely idén megújult formában várja az érdeklődőket. A négy alkalmas, egyenként négy-négy előadást magában foglaló programsorozat 2014-es kiadásában előtérbe került a gyakorlat, azaz a meghívott előadók konkrét, megvalósult példákon keresztül ismertetik a fenntartható projektek jellemzőit. A Kinnarps House-ban május 27-én 14 órától kerül sor a második alkalomra, amelynek során Dr. Medgyasszay Péter egy családi ház környezettudatos felújításáról, Horváth Sára pedig panelépületek környezettudatos felújításáról mesél a hallgatóságnak. A két előadást rövid szünet követi, majd Dr. Szalay Zsuzsa a történeti épületek környezettudatos felújításának részleteibe avatja be a hallgatóságot, és a témát rögtön tovább is boncolgathatjuk egy, a közelmúltban átadott épület példáján: Gyöngyösi Zsolt, a HuGBC elnökségi tagja a nemrég elkészült Eiffel Palace esettanulmányát ismerteti.

Eiffel_nyito_1.gallery

A képzés helyszíne pedig már önmagában számos érdekességgel szolgálhat, hiszen a Kinnarps House-ban a közelmúltban készült el a 21. század kihívásaira válaszként megfogalmazódott koncepciót, a tevékenység alapú munkavégzést testközelbe hozó új showroom, amelyről a HG.HU-n is beszámoltunk!

A programok az Armstrong és a Kinnarps támogatásával valósulnak meg.
A MÉK 1,5 kreditpontot ad alkalmanként a továbbképzésre. 
További információk és regisztráció itt.
Időtartam: 2014. május 27. kedd, 14.00-18.00 óráig
Részvételi díj: 2.990- Ft / alkalom
HuGBC tagoknak: 1.500- Ft / alkalom 

építészet, fenntartható építészet, város, magyar környezettudatos építés egyesülete, hugbc, epiteszet, környezettudatos építés a-tól z-ig Icon_print

Az elkészült Eiffel Palace

Kép © eiffelpalace.hu

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317