Logomain

Parametrikus városrész Budapest kapujában: indul az őrmezői Budapest One projekt

By HG.HU 2014. április 29. 09:40

szerk at hg dot hu

Budapest_one_1.gallery

Budapest ONE fejlesztés Őrmezőn

Kép © Futureal Csoport

Budapest_one_2.gallery

Budapest ONE fejlesztés Őrmezőn

Kép © Futureal Csoport

Budapest_one_3.gallery

Budapest ONE fejlesztés Őrmezőn

Kép © Futureal Csoport

Budapest_one_4.gallery

Budapest ONE fejlesztés Őrmezőn

Kép © Futureal Csoport

170 millió eurós beruházással indul a fejlesztés Őrmezőn, várhatóan 2015 első negyedévében.

Mint azt a mai sajtótájékoztatón megtudhattuk, minden feltétel adottá vált, hogy elinduljon a Budapest ONE irodafejlesztés: a  Futureal Csoport 170 millió eurós beruházással megvalósuló irodaparkja több ütemben megvalósulva mintegy 70 000 négyzetméter irodaterületet kínál majd. Az első ütem munkálatai várhatóan 2015 első negyedévében kezdődnek, befejezése 2017 első negyedévére várható. A legmodernebb irodakialakítási trendnek megfelelő irodapark az M4 metróvonal végállomásánál, Budapest nyugati kapujában, Őrmezőn épül majd fel.

Intermodális kapcsolatok

A Budapest One irodapark, az Etele térre tervezett bevásárló-és szolgáltató központhoz, valamint a kelenföldi pályaudvarnál kialakítandó intermodális közlekedési csomóponthoz szorosan kapcsolódó területen helyezkedik el, amely részét képezi annak a nagyszabású városmegújítási programnak, amely Kelenföld és környékét érinti.  
„A 4-es  metró átadása mérföldkő volt a projekt elindításában, hiszen időzítésünket mindig is szerettük volna ehhez igazítani. Az új metró gazdaságélénkítő hatására mi szeretnénk az első magánbefektetői példa lenni: hiszünk abban, hogy Őrmezőn, a 4-es metró végállomásánál, gyors autós megközelíthetőséggel és kiváló láthatósággal rendelkező telkünkön megvalósulhat az az irodapark, amely zászlóshajója lehet az M4 metróvonal mentén kialakuló új beruházásoknak, fejlesztéseknek és értéknövelő projekteknek” – hangsúlyozta Tatár Tibor, a Futureal vezérigazgatója.
„A Futureal egy ikonikus, a főváros dinamikus fejlődését sugalló irodakomplexum megvalósítását tűzte ki célul" – olvashatjuk a sajtóközleményben. A terveket a Mérték Építészeti Stúdió vezető tervezői Dr. Paulinyi Gergely és Dr. Reith András, Burián Gergővel közösen álmodták meg. A környezettudatos koncepcióért az Advanced Building and Urban Design (ABUD) szakemberei feleltek, amely a magyar piacon egyedülállóan mindhárom minősítő rendszer alkamazásában (LEED, BREEAM, DGNB) otthonosan mozog. 
„Nem ez az első együttműködésünk a Futureal-lal és bízunk benne, hogy hasonlóan sikeres projektet hozunk létre, mint korábbi közös munkáink (a Gold Plaza Romániába, Corvin Plaza és Corvin Irodák II. a Corvin Sétányon) esetében. A Budapest ONE hatalmas szakmai kihívás, egy igazi építészeti unikum lesz, hiszen nem egy egyszerű irodakomplexumot, hanem egy, a város megújuló képességét és szándékát  jelképező épületet és közösségi tereket kellett terveznünk. Egy olyan házat, amely amellett, hogy minden szempontból illeszkedik vegyes funkciójú környezetébe, megfelel a legújabb energetikai, belsőépítészeti és műszaki elvárásoknak, emellett struktúrája és homlokzata méltóvá teszi arra, hogy Budapest nyugati kapujának ikonikus jelképe legyen” – nyilatkozta Dr. Paulinyi Gergely, a Mérték Group elnök-vezérigazgatója.

Parametrikus és környezettudatos

A Budapest ONE épülettömbje látványra egységes egészet alkot majd, de felépítése külön ütemekben is kivitelezhető. A négy külön közlekedőmagnak, valamint a legújabb irodakialakítási trend, a tevékenység alapú munkavégzést támogató struktúrának köszönhetően az irodakomplexum leendő bérlőinek sokkal nagyobb mozgástere lesz bérleményeik méretének és funkcionalitásának szabad alakítására, mint a korábbi irodaházakban. A Budapest ONE-ban számos, az itt dolgozók kényelmét szolgáló funkciót alakítanak ki, ilyenek lesznek a zöld teraszok és tetőkertek, több oldalról nyitott, éttermek, üzletek és szolgáltatók helyiségeit magába foglaló belső kert, elektromos autó töltőállomás, biciklitároló és hozzá kapcsolódó kiszolgálóhelyiségek, tágas, világos közösségi terek. A fejlesztő a szabadidősportról sem feledkezett meg, sky fitness és egy tetőtéri futópálya biztosítja az ott dolgozók aktív kikapcsolódását.
A ház különlegessége, hogy aktív technológiák nélkül, kizárólag az építészeti kialakítással (design, forma, felületek) is már a zöld kategóriába sorolható, köszönhetően a parametrikus design és a környezettudatos tervezés összekapcsolásának. Ez elsősorban a optimalizált benapozottságnak, a traktusmélységnek, és a hatalmas belső és nyitott köztérnek köszönhető. A Budapest ONE a legmagasabb besorolást célozza meg a zöld és energetikai minősítésben.
 

 

budapest, futureal, város, őrmező, budapest one, irodafejlesztés Icon_print

Budapest ONE fejlesztés Őrmezőn

Kép © Futureal Csoport

Budapest ONE fejlesztés Őrmezőn

Kép © Futureal Csoport

Budapest ONE fejlesztés Őrmezőn

Kép © Futureal Csoport

Budapest ONE fejlesztés Őrmezőn

Kép © Futureal Csoport

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317