Logomain

Dúskál a tavasz a fenntarthatósággal kapcsolatos képzésekben

By HG.HU 2014. április 28. 20:12

szerk at hg dot hu

Megújuló Környezettudatos építés A-tól Z-ig képzéssorozat és Öko-logikus építészet 2014: dúskálhatnak a fenntartható építészet iránt érdeklődők.

Fenntartható családi háztól a zöld városfejlesztésig: a korábbinál jóval gyakorlatiasabb megközelítéssel, a környezettudatos építés hazai megvalósult példáin keresztül enged betekintést a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) és az Építész Továbbképző Nonprofit Kft. többéves hagyományokra visszatekintő képzéssorozata, a Környezettudatos építés A-tól Z-ig.
A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) és az Építész Továbbképző Nonprofit Kft. évek óta közösen bonyolítja a Környezettudatos Építés A-tól Z-ig programsorozatot, amelyet az eredetileg lefektetett elvek mentén többször frissítettek. Az indulás óta eltelt időszakban a szakma érdeklődő része megismerte a témakör elvi dimenzióit, amelyről a program keretében széleskörű előadások hangzottak el.

Kinnarps_illusztr%c3%a1ci%c3%b3.gallery

Elméleti síktól a gyakorlatig

A szervezők most elérkezettnek látták az időt, hogy újragondolják a programsorozatot, és az elméleti síkról minél inkább a gyakorlati megvalósulás és a részletek irányában tereljék az előadásokat. Az új kialakult struktúra az elmúlt időszakban hazánkban megvalósult kisebb-nagyobb, esetenként városi léptékű környezettudatos szemlélettel létrehozott új épületek és épületfelújítások tervezésének és megvalósításának tapasztalatait igyekszik az érdeklődők elé tárni, kiegészítve azt a hozzájuk tartozó elméleti és tudományos háttérrel is. 

Naprakész tudás hazai szakértőktől

A képzés során, a terület hazai szakértőinek előadásaiból megismerkedhetünk többek között egy fenntartható gödi családi ház és a 13. kerületi passzív társasház létrejöttének részleteivel, a korábban a HG.HU-n is bemutatott Szabad Formájú Épületek szabadalmaztatott rendszerével vagy éppen a hazai pluszenergiás épületek monitorozásának kérdéseivel. Szó esik a felújításokról is, az előadások egyaránt tárgyalják a panelépületek vagy a történeti épületek felújításának kérdéseit, az Eiffel Palace képében pedig egy nemrég megvalósult gyakorlati példát is megismerhetünk. A képzéssorozat ezenfelül kitér a környezettudatos minősítő rendszerek és a fenntartható városfejlesztés kérdéskörére is. Az előadók sorában a HuGBC tagjai közül olyan elismert szakembereket találhatunk, mint Beleznay Éva, Kazinczy Gyöngyvér, Baross Pál, Barta Zsombor, Gyöngyösi Zsolt és Portik Adorján. A meghívott előadók a szakma legjobb ismerőiből kerültek ki: Horváth Sára, Dr. Medgyasszay Péter, Horn Valéria, Dr. Kistelegdi István, Nagy Csaba, Szántó Katalin, Dr. Szalay Zsuzsa és Thurmay Bence.
A sorozat két előadása tavasszal, további két előadás pedig ősszel várja az érdeklődőket. A HuGBC elismerő oklevelet nyújt át azoknak, akik mind a négy alkalommal részt vesznek a képzésen.
A program minden alkalommal 14.00 órától 18.00 óráig tart egy különleges és inspiráló helyszínen, a Kinnarps House-ban, ahol egy forradalmian új munkavégzési koncepcióval, a tevékenység alapú munkavégzés tereivel is első kézből ismerkedhetnek meg a látogatók.
A MÉK 1,5 kreditpontot ad alkalmanként a továbbképzésre.
További információk és regisztráció itt.

A hét alkalomból álló konferencia-roadshow, az Öko-logikus építészet 2014 április 27-én indult Debrecenben, a sorozat összesen hét hazai településen, az ökologikus épületeket középpontba állítva, három hazai beruházás segítségével mutatja be fenntartható fejlesztések sajátosságait: a Corvin-negyed, az angyalföldi 100 lakásos passzívház, valamint egy pécsi, passzívházzá alakuló családi ház példáján. További részletek a programról itt.

design, építészet, magyar környezettudatos építés egyesülete, hungary green building council, hugbc, fenntartható építés, epiteszet, környezettudatos építés a-tól z-ig Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317