Logomain

Készül az első budapesti konferencia a felelős városi kutyatartásról!

By HG.HU 2014. március 25. 12:22

szerk at hg dot hu

Budapest kutyás város, de hogyan lehetne kutyabarát várossá tenni? Mit mondanak a szakértők kutya és gazdi értékes együttéléséről? Mit tehetnek a belvárosi kutyatartók felelős gazdiként azért, hogy ’legjobb barátunk’ póráz és kirekesztés helyett valós életteret kapjon városunkban?

Nemrég adtunk hírt a Jászai Mari térre tervezett kutyás parkról, most pedig az EB OVO Egyesület hagyományteremtő rendezvényre készül: hamarosan jön az EB OVO közTAKARÍTÁS és Első Konferencia a Felelős Városi Kutyatartásról!
Az EB OVO Egyesület kezdeményezése hagyományteremtő szándékú, hiszen a kutyás életforma kiaknázatlan terület szociális, társadalmi és egészségi szempontból egyaránt. Csonka Berta az egyesület elnöke hivatásukat abban látja, hogy megtalálják a kutyás kérdéskör helyét a társadalomban és életben tartsák azt, hiszen „a kutyatartás mára életmóddá vált, azonban annak elfogadásáért sokat kell még tenniünk az érintetteknek”.
A téma aktualitása tehát folyamatos, amelynek apropóján a többezer tagot számláló EB OVO Egyesület idén először kutyás konferenciát szervez!

Eb_ovo_konf.gallery

A kutyatartás ne kopjon ki a társadalomból.

Az első városi kutyás konferencia célja a témát övező téveszmék eloszlatása. A szakemberek előadásaiból (a konferencia programja lejjebb olvasható) kirajzolódik egy tudományos kép, kutya és gazda csodálatos együttéléséről. Ahhoz, hogy a kutyatartás ne kopjon ki a társadalomból, fontos a téma életben tartása, hiszen a jelenlegi, egyre szigorodó szabályozások csaknem lehetetlenné teszik a felelős városi kutyatartást. Ezen tényekhez kapcsolódva az egyesület nem titkolt szándéka, hogy a törvényhozás folyamatában képviselve legyenek a felelős gazdik. 

Kutyás kérdéskör, új szemszögből

Az egyesület teljesen új perspektívából közelíti meg a kutyás kérdéskört: Úgy gondolják, hogy minden kutyatartó felelősséggel tartozik a jelenben alakuló állami döntésekért, szabályozásokért, hiszen azok a jövő normáit rajzolják fel. Az EB OVO Egyesület szimpatizánsai számára elfogadhatatlan az a jövőkép, melyben az ember legjobb barátját mérlegelés nélkül pórázra kötik, kizárják, vadállatként kezelik. Hiszik, hogy az élet sokszínűségében a kutya az egyik legszebb szín!

A program a „Belváros új főutcájának kiépítése - II. ütem - Ferenciek tere és környéke rehabilitációja”című, KMOP-5.2.2/A-10-2f-2011-0001 jelű kiemelt városrehabilitációs projekt keretében elkülönített programalap felhasználásával megvalósuló mini-projektek támogatásának keretében jött létre.

2014. április 12. szombat, 10-16 óráig
Program:
10:00-12:00 Kutyás közTAKARÍTÁS
EB OVO tagjai és civil kutyások kitakarítják a Szabadság teret, immár 5. alkalommal
12:00-13:00 Fotókiállítás megnyitása, a "Kutya és Város" címmel Tünde Dóra képeiből
13:00-16:00 Konferencia a Felelős Városi Kutyatartásról 
Kutyásokat érintő megoldások a mindennapokra, és a kutyás civil élet összefogása
13: 10-13:30 Társadalmi értékek érvényre juttatása a kutyatartás szabályozása kapcsán, Monoki Nikolett közgazdász

13:40-14:00  Miért a Kutya az ember legjobb barátja?   Miklósi Ádám az ELTE Etológia tanszékvezetője
14:10-14:30  Ha minden póráz szakad, Korom Gábor a Tükörmódszer megalapítója 
14:40-15:00 Új esély a gazdátlan és gazdájukat kereső kutyáknak:  Integrált kutyakereső alkalmazás, mobilon és weben.   Óvári András alapító, Vigyél Haza Alapítvány
15:10-15:30 Kié az erdő? Vadászok, kutyások? Külföldi jó példák jogász szemmel, dr. Pálinkás Viktória, Állat- és természetvédő jogász, okl. állatvédőr    
15:40-16:00 Civil közösségek bemutatása - Olyan civil szervezetek mutatkoznak be, amelyek aktív alakítói a kutyás életformának. 

budapest, város, kutya, rendezvény, konferencia a felelős városi kutyatartásról, ebovo egyesület, városi kutyatartás Icon_print

Első Konferencia a Felelős Városi Kutyatartásról

Kép © Eb OVO Egyesület

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317