Logomain

Óriásrendezvény várja a Construmán a zöldépítés iránt érdeklődőket

By HG.HU 2014. március 20. 09:31

szerk at hg dot hu

Az Öko City kiállításon több mint 80 előadás, konzultációs lehetőségek és tanácsadás, tovább egy közel nulla rezsiköltségű mintaépület várja az érdeklődőket.

A Belügyminisztériumban mutatkozott be a rendezvény, de a sajtótájékoztatón a hazai fenntartható építés számos további aktualitásáról is értesülhettünk: a sajtótájékoztatón áttekintést kaphattunk arról, milyen fontos aktualitásokat hozott a hazai fenntartható építés területén 2014 tavasza.

%c3%b6kocity_k%c3%a9p_dobozba_2_2.gallery

A tegnap a Belügyminisztériumban rendezett sajtótájékoztatón áttekintést kaphattunk arról, milyen fontos aktualitásokat hozott a hazai fenntartható építés területén 2014 tavasza. Az esemény apropóját az idei Construmán április 2-6. között megvalósuló Öko City kiállítás és szakmai fórum adta. A sajtótájékoztatón a Belügyminisztérium Építésügyi Főosztálya mellett több érintett hazai szervezet: az ÉVOSZ, a HuGBC, az ÉMI Nonprofit Kft., és a Hungexpo Construma képviseletében nyilatkozó szakemberek mutatták be a kezdeményezéseket.

Nulla energiaigény és gazdaságos felújítás

Dr. Csizmadia Tamás, a Belügyminisztérium Sajtófőosztályának vezetője ismertette a szakma által régóta várt közel 0 energia igényű épület meghatározására megjelent március 7-i BM rendeletet, továbbá annak várható hatását az építőipar teljesítményére. A szakember beszélt a BM Építésügyi Főosztálya által készített, megjelenés előtt álló, a költségoptimalizált energiahatékony kivitelezéssel foglalkozó kiadványról is; „A gazdaságos felújítás” című kiadvány az Öko City kiállításon debütál majd.
A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) szakmai támogatásával, az ÉVOSZ Könnyűszerkezet-építő Szakmai Tagozata és az Energiabarát Kft. szervezésében megvalósuló ÖkoCity rendezvénysorozat kiállításon jogszabályalkotók, hatóságok, építészek, gépészek, mérnökök, építésitermék-gyártók, kivitelezők, finanszírozási modelleket bemutatók, valamint civil szervezetek képviselői segítik az érdeklődőket az eligazodásban. Kárpáti József, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének tagozati elnöke azt is elmondta: a kiállításon 35 kiállító és több mint 80 előadás segít a fenntarthatóság és energiahatékonyság témájával kapcsolatos ismeretek bővítésében.

Fókuszban a Város és a Jövő

Tornóczky Mónika, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete titkára hangsúlyozta: a fenntartható építés ügyét zászlajára tűző non-profit szervezet küldetésével összhangban csatlakozott az Öko City fórumához, és szakmai támogatást nyújt a rendezvény első két napjának programjához. Az első nap hívószava a Város, amelyen az Egyesület szakemberei és meghívott előadók osztják meg tudásukat az érdeklődőkkel. A második nap programjainak kulcsszava a Jövő, ennek során példátlan összefogással hat hazai felsőoktatási intézmény mutatja be a falai között zajló, a fenntartható építés területéhez kapcsolódó műhelymunkát. A részletes programot ITT találjuk, a rendezvény honlapja ITT.

 

fenntartható építészet, város, hugbc, magyar környezettudatos építés egyesülete, zöldépítés, ökocity, construma 2014, öko city Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317