Logomain

Így néz ki, amikor az ember a lábát lógatja a világ második legmagasabb épületének tetejéről

By OM 2014. február 22. 12:05

szerk at hg dot hu

Tériszonyosok most ne nézzenek ide: a Shanghai Tower tetejére mászott fel minden védőfelszerelés nélkül két fiatal orosz srác, az akciót csodás felvételekkel dokumentálták.

Stílusosan ünnepelte a kínai újévet két fiatal orosz srác: a húszéves Vitalij Raskalov és a 24 éves Vadim Makhorov a világ második legmagasabb épületét, a 632 m magas Shanghai Towert tudhatja trófeái között. A két fiatal minden biztosító- és védőfelszerelés, továbbá az épület gazdáinak tudta nélkül mászta meg a végleges magasságát néhány hónapja elért tornyot, és készített a tetejéről káprázatos felvételeket és videót. (A teljes fotósorozat itt látható.)

Raskalov.gallery

A Shanghai Tower tetején


A vállalkozás, mint sejthető, meglehetős erőfeszítéseket kívánt: bár magának az épületnek a tetejére 2 óra feljutottak, további 18 órát vártak, hogy kitisztuljon az ég. Ekkor másztak ki a tetőre szerelt darura, és készítették el a képeket. „Akkor már 24 órája nem aludtunk, ami további mentális és fizikai kihívást jelentett” - fejtette ki Makhorov a The Telegraphnak. „Egyáltalán nem féltünk, mivel soha nem sérültünk meg az ilyen túráink során. Célunk az akcióval az volt, hogy meghódítsuk Kína legmagasabb és a világ második legmagasabb épületét – határ a csillagos ég!” A páros olyan épületeken gyakorolhatta technikáját, mint az Eiffel-torony vagy a Sagrada Familia.

A terület egyébként, ahol a torony áll, 25 éve még szántóföld volt, 1993-ban azonban kiemelt gazdasági jelentőségű zónává nyilvánították, mostanra pedig a Burj Khalifa nyomdokaiba lépő felhőkarcolók nőttek itt ki a földből.

kína, felhőkarcoló, shanghai, shanghai tower, város, vitalij raskalov, vadim makhorov, a világ második legmagasabb épülete Icon_print

A Shanghai Tower tetején

Kép © Vitalij Raskalov, Vadim Makhorov

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317