Logomain

Uniós támogatással fejlesztik a bécsi kikötőt

By HG.HU 2014. február 17. 13:23

szerk at hg dot hu

Összesen 5,3 millió euróval támogatja az Európai Unió a bécsi kikötő, a Hafen Wien két fejlesztési projektjét. Több helyet csinálnak az áruk átrakásához, illetve növelik a konténerkapacitást.

A bécsi kikötő egyike Európa legnagyobb dunai kikötőinek és a folyamatos fejlesztések révén központi szerepre törekszik a térségben. Az Európai Unió nemrég döntött arról, hogy 5,3 millió eurós támogatást nyújt a fejlesztési elképzelések megvalósításához.

Freudenaui_kontenerkikoto_foto_schaubwalzer_pid.gallery

Az uniós hozzájárulás két, összesen 8,5 millió euró befektetési volumenű projektet érint. Az egyik a Freudenaui Kikötőben (Hafen Freudenau) zajlik, ahol a kikötői medence részleges feltöltésével igyekeznek több helyhez jutni, hogy felkészítsék a létesítményt az egyre növekvő árumennyiség fogadására. A medence területének 20 százalékos csökkentésével 70 ezer négyzetméterrel bővül a kikötő területe. A projekt a Tans-European Transport Network Exekutivagentur (TEN-T) felügyeletével és hozzájárulásával zajlik, és várhatóan 2015/2016-ra fejeződik be.

A másik nagyszabású fejlesztés a 2008-ban megnyitott konténerterminál további, mintegy 30 százalékos kapacitásbővítése. A létesítményben 2013-ban adták át ugyan a harmadik híddarut, amivel 600 ezer konténerre nőtt a kapacitása, de az egyre növekvő forgalomnak köszönhetően hamarosan ez is kevés lesz.

A Hafen Wien Logisztikai Központ a legnagyobb áruszállítási központ Ausztriában, évente 12 millió tonnányi árut raknak itt át. Területe 3,5 millió négyzetméter, ötezer embernek ad megélhetést.

 

bécs, kikötő, hafen wien, kikötőfejlesztés Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317