Logomain

Vajon tényleg zöldebb a szomszéd kertje?

By HG.HU 2014. február 8. 10:26

szerk at hg dot hu

Idén Bécs is csatlakozik a híres londoni alternatív kertfesztiválhoz, a Chelsea Fringe-hez. Nyitott kertek napja, cserebörze, művészeti akciók és változatos virágos projektek várják májusban az érdeklődőket.

A Chelsea Fringe Festivalt 2012-ben, Londonban rendezték meg első alkalommal a világhírű Chelsea Flower Show növény- és kertészeti kiállítás kibővítéseként. Az ötletgazda, Tim Richardson tájépítész és teoretikus egy olyan fesztivált akart életre hívni, amely kitágítja a kertészkedés és tájépítészet hagyományos határait, és amely bárki előtt nyitva áll.

Chelsea_fringe_vienna___hinterland.gallery

Az alternatív kertfesztiválra bármilyen növénytermesztéssel, kerttel vagy tájépítészettel kapcsolatos projekttel nevezni lehet, a legtöbb esemény pedig ingyenes. A fesztivál olyan sikert aratott, hogy idén már nemcsak a brit fővárosban, de Bécsben, Bristolban és Melbourne-ben is megrendezik – 2014. május 17. és június 8. között.

Ahogy Hannah Stippl, a Chelsea Fringe Vienna kezdeményezője is fogalmazott, „Bécsben a kerteknek nagy hagyománya van”, amit a számos közösségi kert, közpark és a bérházak szépen gondozott virágos udvarai is mutatnak. A fesztivállal többek között azt szeretnék elérni, hogy néhány napon át az osztrák főváros magánkertjeibe is bepillanthassanak az érdeklődők, hiszen az emberek mindig is kíváncsiak voltak arra, hogy mi van a sövényen túl.

A bécsi fesztiválra eddig negyven projektet neveztek be különböző hobbi-, gerilla- és profi kertészek valamint művészek és egyesületek, de március 31-ig még várják a jelentkezéseket. A tervek között mindenesetre szerepel művészeti akció, happening, köztéri installáció, felolvasóest, kóstoltatás, cserebörze és kertészeti divatbemutató. A teljes program és a helyszínek listája májustól lesz elérhető a szervezők honlapján.

bécs, kertfesztivál, chelsea fringe, nyitott kertek napja Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317