Logomain

Kerámiahangfal lett az év használati tárgya

By HG.HU 2007. január 17. 15:23

szerk at hg dot hu

Tíz kategóriában díjazta a rangos Wallpaper magazin zsűrije az elmúlt évek építészeti- és designalkotásait. A díjazottak közt van egy érdekes kerámia hangszóró és egy Renzo Piano-féle könyvtárépület-bővítés is.

Tíz kategóriában díjazta a rangos Wallpaper magazin zsűrije az elmúlt évek építészeti- és designalkotásait. A díjazottak közt van egy érdekes kerámia hangszóró és egy Renzo Piano-féle könyvtárépület-bővítés is.

Üdítő színfoltként tűnt fel a designdíjak olykor átláthatatlanságig kusza világában a Wallpaper magazin idei top-listája, melynek elismertségét nem csak a lap magas színvonala, hanem a felkért zsűriben szereplő nevek is biztosítják.Ez alkalommal Naota Funkosawa és Ron Arad designerek, Ian Schrager hotelmágnás, a Viktor & Rolf divattervező páros, Jane Birkin színésznő és az MD of Charme Matteo do Montezemolo voltak a “bíráló testület”, akik tíz kategóriában keresték a legjobb alkotásokat. 

Az új középületek kategóriájában Renzo Piano New York-i könyvtárépület-bővítése nyerte meg leginkább a zsűri tetszését. A föld alatt részek kialakítását, három üveg és acél pavilon felépítését is magába foglaló projekt mellett még a Foster and Partners szintén New York-i Hearst toronyháza, Jean Nouvel Minneapolisban lévő Guthrie színháza, a Saunders & Wilhelmsen-féle norvég kilátó és Zaha Hadid wolfsburgi Phaeno tudományos központja volt versenyben. A mezőnyből érdekes módon kimaradtak a tavalyi év slágercikkeinek számító toronyházak és felhőkarcolók.

Számos innovatív tárgyat vonultatott fel az otthoni eszközök kategóriája is. Itt Chiaki Murata japán formatervező futursztikus poszívója (‘Cyclone’ vacuum cleaner), Birgit Lohmann letisztult csaptelepe (‘Dolce’ tap), a Siemens liftes sütője (‘LiftMatic’ oven), az Elica távirányítós szagelszívója (’Platinum’ cooker hood) és a svéd Broberg Ridderstråle kerámia hangfala (Ceramic speakers) volt versenyben.

Végül a zsűri ez utóbbit, azaz a hagyományos dobozhangfalak világától az anyaghasználat tekintetében is elszakadó szórakoztatóelektronikai eszközt tartotta a legjobbnak. A földre helyezett pár, köszönhetően dőlésszögének és átmérőjének, a jó designon túl ideális hangzást is biztosít.

Hotelek közül a Buenos Aires-i Home lett az aranyérmes, divatkollekciók közül pedig a Pradát jutalmazták. Szépségápolási termékcsalád közül a Serge Lutens cosmetics lett a legjobb, magánépületek közül John Pawson egyszerű vonalakkal operáló Baron háza.

Hella Jongerius holland formatervező karosfotelje a legjobb bútor design, míg legjobb városnak Isztanbult, legjobb étteremnek pedig a szintén isztanbuli Müzede Changa-t  választották meg. A világháló természetesen nem maradhatott ki a Wallpaper díjából sem: a zsűri szerint manapság Google Earth segíti leginkább az emberek hétköznapjait.  

építészet Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317