Logomain

Áramot termelő közvilágítást fejleszt a GE Magyarországon

By HG.HU 2014. január 29. 09:31

szerk at hg dot hu

Ge-evolve-led-avery-streetdreams-post-top-fixture-san-diego-3600x2400.jpg.gallery

GE LightGrid San Diegoban

kép: GE

Ge_lightgrid_infographic.gallery

GE LightGrid

kép: GE

Ge-wireless-lighting-control-system-lightgrid-node-bottomview.gallery

GE LightGrid

kép: GE

Ge-wireless-lighting-control-system-lightgrid-node-sideview.gallery

GE LightGrid

kép: GE

Ge-wireless-lighting-control-systems-lightgrid-node.gallery

GE LightGrid

kép: GE

San Diegoban tesztelik elsőként a GE intelligens LED-es rendszerét, miközben a cég itthon egy világviszonylatban is csúcsszinvonalú közvilágítási koncepció kifejlesztésén dolgozik.

Intelligens világítási rendszerrel újítják fel San Diego belvárosának közvilágítását: ez az első város az Egyesült Államokban, ahol a GE LightGrid™ technológiát alkalmazzák. A tavasszal működésbe lépő, LED-es utcai világítást is magába foglaló rendszer évente több mint negyedmillió dollár takarít meg a városnak a fejlett és energiatakarékos megoldásai révén. A közvilágítási technológiák fejlesztésében a GE Magyarországon is aktív. A vállalat hazai mérnökei jelenleg egy csúcsszínvonalat képviselő közvilágítási koncepció kifejlesztésén dolgoznak.

A San Diego-i felújítási projekt keretében összesen háromezer utcai lámpát cserélnek le. A modern rendszer nemcsak javítja a közvilágítást, hanem a LightGrid technológiájának köszönhetően a városi világításrendszereket is forradalmasítja. Az innovatív technológia lehetővé teszi az energiafelhasználás pontos mérését, így az önkormányzatok a tényleges fogyasztásnak megfelelően fizetnek. Az új dekoratív utcai lámpák ugyanakkor megőrzik a történelmi formavilágot. A fejlesztéssel a város 254 ezer dollár éves megtakarítást érhet el.

Todd Gloria, San Diego helyettes polgármestere elmondta: „A fényvezérlők nagy változást jelentenek San Diego számára. Az innovatív rendszer valós idejű adatokat közvetít a hibásan, vagy egyáltalán nem működő fényforrásokról. A korszerű világításnak köszönhetően a közlekedők biztonságban érezhetik magukat, miközben a város történelmi jellegét is megőrizzük.”

Maryrose Sylvester, a GE Lighting elnök-vezérigazgatója hozzátette: „A projekt keretében jelentős energia megtakarítást tudunk elérni, ami ezáltal egy környezetkímélőbb megoldást is jelent. A beüzemelést követően a technológia lehetővé teszi, hogy a város ne csak fényesebben, de okosabban is ragyogjon az évi negyedmillió dollár energia- és költségtakarításnak köszönhetően.”

Magyarországon mindeközben egy világviszonylatban is csúcsszínvonalat képviselő közvilágítási koncepció kifejlesztésén dolgozik a GE Hungary Kft. konzorciumi partnereivel.

A fejlesztés alatt álló közvilágítási rendszer éves átlagban több energiát termel majd, mint amennyi a saját működéséhez szükséges.

A 2014. december 31-én lezáruló projektet a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap (KTIA) 571 203 880 Ft-tal támogatja.

A GE Hungary Kft., az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutató Intézet, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint az MTA Természettudományi Kutatóközpont együttműködése keretében megvalósuló közvilágítási koncepció egy rendszerbe integrálja a legkorszerűbb, LED fényforrásokon alapuló útvilágítást a napenergia hasznosítással. Az “E+grid” névre keresztelt rendszer intelligens vezérlőrendszerből, időjárás- és forgalomérzékelőkből, napelemekből, energiatároló akkumulátorokból, valamint LED-es lámpatestekből épül fel.

világítás, közvilágítás, ge, tech, san diego, general electrics, lightgrid Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317