Logomain

BPinfo: Közpark és mélygarázs lesz a Margit körúti minisztériumépület helyén, kiírták az ötletpályázatot

By HG.HU 2014. január 20. 12:31

szerk at hg dot hu

Hamarosan megkezdődik a Margit körút 85-87. szám alatt álló irodaház bontása, a felszabaduló 2,5 hektáros területen pedig mélygarázs és közpark kialakításáról rendelkezik a 2013. márciusi kormányhatározat.

A terület hasznosítására most ötletpályázaton várják az elképzeléseket – minderről a Budai Polgárnak nyilatkozott a Millenáris Széllkapu Nonprofit Kft. ügyvezetője, Halmai Zoltán. A szakember beszélt az a Margit körút–Kis Rókus utca–Fény utca–Mammut II. bevásárlóközpont által határolt tömbre ötletpályázat részleteiről, amelynek segítségével tovább vizsgálnák a terület hasznosítását. Az ötletpályázaton a hasznosításra vonatkozó javaslatokkal bárki indulhat, míg a terület hasznosítására vonatkozó komplexebb terveket az építészektől várnak. A szakember tájékoztatásából megtudhattuk, hogy a bontás befejezése az idei év harmadik negyedévére várható. Az elhasználódott épület bontását környezetvédelmi okok is indokolják, ugyanis az jelentősen akadályozza a terület átszellőzést. 
„A telek legnagyobb részén a kerület és a főváros lakosságának pihenését, rekreációját szolgáló zöldterület kerül kialakításra, tehát csak olyan funkciók fogadhatók el, amelyek ezt tiszteletben tartják” – olvasható a pályázati kiírásban. „A terület mind funkcióját, mind (táj)építészeti kialakítását illetően szervesen illeszkedjék a szomszédos Millenáris Parkhoz (MP), ugyanis a fejlesztés befejezését követően az új létesítmény a MP részeként, közös igazgatás alatt fog működni. A területen csak olyan létesítmények maradhatnak meg illetve jöhetnek létre, amelyek nem akadályozzák az átszellőzést, a levegő szabad áramlását a Margit körút felé.”
További részletek és letölthető pályázati dokumentáció a Millenáris Széllkapu Nonprofit Kft. honlapján.
A volt Gazdasági Minisztérium épületének történetéről itt olvashatunk.

Miniszterium_3.gallery

Fotó: masodikkerulet.hu

budapest, buda, ötletpályázat, közpark, város, mélygarázs, margit körút 85-87., volt gazdasági minisztérium, gazdasági minisztérium bontása, széllkapu nonprofit kft. Icon_print

A volt Gazdasági Minisztérium épülete a Margit körúton

Kép © masodikkerulet.hu

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317