Logomain

Most együtt tervezhetjük a BKK-val Budapest 4-es metró által átszabott felszíni közlekedését

By HG.HU 2014. január 10. 17:25

szerk at hg dot hu

A 4-es metró tavaszi indulása Budapest felszíni közlekedését is új alapokra helyezi - itt olvashatunk a legfontosabb tervezett változásokról, de ezzel kapcsolatos véleményünket is várják most a BKK-nál.

A 4-es metró átadása nemcsak a felszín alatt teremt új viszonyokat a főváros tömegközlekedésében: a felszíni közlekedés is gyökeresen átalakul majd. A BKK honlapjára felkerült egy összefoglaló a várható változásokról, ezenfelül azonban a véleményünket, igényinket is elmondhatjuk most erre a linkre kattintva, egészen január 31-ig.
„Az M4-es metró elindulása az elmúlt évtized egyik legjelentősebb mértékű felszíni tömegközlekedési hálózati változását hozza magával, ami naponta százezrek jól megszokott utazási szokásait módosítja” - olvashatjuk a BKK közleményében. „Az új metró a Keleti pályaudvar és Kelenföld vasútállomás között jár majd, az elindulásához kapcsolódó felszíni hálózati, menetrendi változások Újpalota, Zugló, a Belváros, Józsefváros, Bel-Buda, Kelenföld, Gazdagrét, Őrmező, Kelenvölgy, Albertfalva, Budafok, Budatétény, Nagytétény, Budaörs és Törökbálint tömegközlekedésére lesznek közvetlen hatással. Terveink szerint mintegy 40 autóbusz-, 4 villamos- és 3 trolivonalon kell jelentős változásra: vonalak összevonására, meghosszabbítására vagy rövidítésére, új járatok indítására és ezzel párhuzamosan egyes jelenlegi vonalak megszüntetésére számítani az M4-es metró elindulásához kapcsolódva, annak szolgáltatásaihoz hangolva. Ilyen jelentőségű tervek véglegesítéséhez figyelembe kívánjuk venni az érintettek véleményét, javaslatait is, hiszen százezrek mindennapjaira, iskolába, munkába járási szokásaira lesznek hatással az alábbiakban bővebben megismerhető közlekedési változások.”
A 4-es metró nyolc állomása mér készen áll az utasok fogadására, a maradék kettő pedig várhatóan január közepén kapja meg a használatbavételi engedélyt. A metróvonal megnyitása 2014. tavaszán várható.
A térképet a BKK facebook-oldaláról vettük.

Budapest_felsz%c3%adni.gallery

város, közösségi közlekedés, bkk, BPinfo, buadpest, beudapst felszíni tömegközlekedése, 4-es metró Icon_print

Budapest átalakuló felszíni közlekedése

Kép © BKK

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317