Logomain

Január végén kiderül, milyen lesz a felújított Millenáris Velodrom

By HG.HU 2014. január 10. 10:42

szerk at hg dot hu

Egy fedett, 250 méteres, nemzetközi szabványnak megfelelő kerékpáros-pálya, egy BMX-gyakorlópálya, a középső részén pedig a magyar tornasport új központja lesz a felújított Millenáris Velodromban, január végén derül ki, melyik lesz a befutó a 29 beérkezett pályamunka közül.

29 tervpályázat érkezett a Millenáris Velodrom felújítására, ezekről január végéig dönt a bírálóbizottság. Az új létesítmény a kerékpár- mellett a tornasport új központja lesz. A Velodrom történetét a HG.HU-n is bemutattuk, erről bővebben itt olvashatunk
Ősszel írt ki nyílt nemzetközi építészeti tervpályázatot a Nemzeti Sportközpontok a Millenáris Velodrome rekonstrukciójára. Ez a létesítmény is része lesz az új Puskás Ferenc Stadiont körülölelő Nemzeti Olimpiai Központnak. A tervpályázatra 64 érdeklődő jelentkezett – köztük több külföldi tervező és iroda – és végül 29-en adtak be pályázati csomagot. Az indulóknak egy olyan sportlétesítmény terveit kellett elkészíteniük, amelyben elfér egy fedett, 250 méteres, nemzetközi szabványnak megfelelő kerékpáros-pálya, egy BMX-gyakorlópálya, a középső részén pedig a magyar tornasport új központját lehet kiépíteni. A bírálóbizottság már a héten elkezdte a munkát, az eredményhirdetés a tervek szerint január végén lesz. 
 „A vártnál nagyobb volt az érdeklődés a nemzetközi pályázaton, szerencsére sokan érezték úgy, hogy szép és különleges tervezői feladatot jelent egy ilyen patinás létesítmény rekonstrukciója. Arra törekszünk, hogy a régi Millenáris Velodrom szellemiségét megőrizve, egy modern létesítményt építsünk, ahol a kerékpárosok, valamint a tornászok is megfelelő körülmények között készülhetnek a versenyekre, és a sportolni vágyó fiatalok, gyerekek is jól érzik magukat” – mondta Vígh László kormánybiztos.
Az új Millenáris Velodrome a Nemzeti Olimpiai Központ területén, vagyis az új Puskás Ferenc Stadion környezetében kialakítandó sportparkban épül fel.

Velodrom.gallery

 

építészet, magyar építészet, budapest, sportlétesítmény, pályázat, város, puskás ferenc stadion, epiteszet, magyar epiteszet, millenári velodrom felújítása Icon_print

A Millenáris Velodrom felújítás előtt

Kép © mnsk.hu

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317