Logomain

EXPO2015 magyar pavilon: elindult a közönségszavazás

By HG.HU 2013. december 26. 17:29

szerk at hg dot hu

Már kiosztották a telkeket a 2015-ös Milánói Világkiállítás területén, így megvan a terület, ahová felépül majd a magyar pavilon: mindössze a nyertes tervet kell megtalálni.

Ehhez indult el a közönségszavazás az expomilano2015.hu honlapon, ahol a beérkezett 45 munkából 15 pályaműre lehet szavazni. A közönségszavazatokat is figyelembe véve dönt majd a zsűri a 3 nyertes pályamunkáról, a tervek szerint január 15-én. A pályázatok elkészítésére nem volt túl sok ideje a jelentkezőknek, november közepén írták ki, és december 16. volt a benyújtás határideje. 
„A magyar pavilon természetes, újrahasznosítható és fényáteresztő anyagokból épül majd, így elbontása is könnyen kivitelezhető lesz” - olvashatjuk az expomilano2015.hu honlapon. „Az 1910 négyzetméteres alapterületnek körülbelül 50-55%-át fogja elfoglalni az épület, melynek jellegzetességei a hagyományos és organikus formák lesznek. Ezzel a koncepcióval a világot „betonmonstrumokba” fullasztó építészeti dogmákra és szabványokra kívánunk reagálni. A több emeletes pavilon – az irodai célokat szolgáló felületek mellett – nagy területű rendezvény- és kiállítótermekkel (pl. kisebb színház- és konferenciatermekkel) is várja majd az érdeklődőket.
Az épület formája és megjelenése minden elemével kapcsolódni fog a Világkiállítás és országunk specifikus témáihoz, tükrözve hazánk tradícióit és kultúráját. A motívumokban és a belső architektúrában döntő szerephez jut majd a víz, az életadó és egészséget biztosító forrás, valamint a fény is.”

Expo_2015.gallery

Az Olaszországban 2015. május 1. és október 31. között megrendezett következő Világkiállítás fő témája az egészség, a környezet és a fenntartható fejlődés lesz. 
További információ, valamint az épületek és a közönségszavazás itt.

milánó, világkiállítás, milano, város, magyar építészet, expo2015, milánói expó, expo2015 magyar pavilon, expo2015 magyar részvétel Icon_print

Az EXPO2015 helyszíne

Kép © facemedia.hu/expo2015

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317