Logomain

Kóperatívok mutatkoznak be a Lakótanszéken

By HG.HU 2013. november 18. 13:42

szerk at hg dot hu

A kóperatívok elterjesztését célzó Közösségben Élni kezdeményezés a BME Lakóépülettervezési Tanszékével közös kutatás félévzáró kiállítására invitál.

A Közösségben Élni egy olyan alulról jövő kezdeményezés, amely céljának tűzte ki budapesti/magyarországi, alulról kezdeményezett lakás-kóperatívok elindítását. Munkájukról már többször hírt adtunk a HG.HU-n (cikkeink itt és itt olvashatók), most pedig a BME Lakóépülettervezési Tanszékével közös tanszéki kutatás és a Közösségben Élni közös félévzáró kiállítására és párbeszéd-indító fogadására invitálhatjuk az érdeklődőket. A kiállítás és az azt követő fogadás a BME Lakóépülettervezési Tanszékének K. 274-es termében (1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3. K. ép. II. em.) lesz 2013.11.28. (csütörtök) 17.30-tól. A kiállítás célja, hogy bemutassa a kooperatív lakozásban és lakásszövetkezetekben rejlő lehetőségeket és párbeszédet kezdeményezzen a témában érdekeltekkel. 
A kiállításon bemutatkozik: 
3 kutatási téma (6 diák kutatási munkája és írásaik) 
1. "Lakható, de lakatlan - használaton kívüli épületek fenntartható újrahasznosítása kóperatív lakóközösségek beköltözésével"
2. "Kollektív ház működése a létrejöttekor és azután - A kollektív ház tovább tud-e élni, mint a közösség, amiért létrejött?"
3. "Kóperatív lakozás időseknek"
A "Közösségben Élni" - alulról jövő kezdeményezés 
Az eddig megjelent, témával kapcsolatos cikkek és tervezett írások, kiállítási anyagok. 
A kiállítást Perényi Tamás és Komlósi Bence nyitja meg, majd a diákok ismertetik kutatásaik menetét és eredményét. A szervezők nagy szeretettel számítanak minden érdeklődőmegjelenésére. A részvételi szándékot a megadott email címen kell jelezni. Bármilyen felmerülő kérdéssel Konczné Theisler Katalinhoz fordulhatunk (email: kozossegben.elni@gmail.com).

K%c3%b6z%c3%b6ss%c3%a9gben_%c3%a9lni_bme.gallery

 

kiállítás, kiallitas, Komlósi Bence, program, perényi tamás, város, glatz zsófia, szociális lakhatás, kiállítas, kóperatívok, közösségben élni kezdeméynezés, bme lakóépülettervezési tanszék, tanszéki kutatás, közösségi lakhatás Icon_print

Közösségben Élni: cél a kóperatívok elterjesztése

Kép © Közösségben Élni

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317