Logomain

Hogyan tud megjelenni a zene a térben?

By HG.HU 2013. november 18. 13:14

szerk at hg dot hu

Ezt is megtudhatjuk, méghozzá Péterfi Boritól a „KÖRBE - Környezetpszichológiai Beszélgetések” című rendezvényen, amely a művészeti világba kalauzolja az érdeklődőket.

2013. tavaszán indult útjára hagyományteremtő szándékkal a konferencia. A KÖRBE tavaszi témája a város, mint kiemelt önmeghatározási tér volt. Az emberek meghatározzák önmagukat, identitásukat maguk és mások számára, vagyis választ adnak a “Ki vagyok én?” kérdésre. Jellemzően a fontos helyeik mentén is teszik ezt - például városi környezetek mentén.
A szervezők ősszel tovább folytatják - a tavaszi konferencia gondolatmenetéhez is kapcsolódva - a “Ki vagyok én?” kérdés körbejárását. Életünk meghatározó részét alkotják a különböző művészeti területek. Az őszi KÖRBE Alkotó-tér-kép konferencia a művészeti ágazatok  aspektusából járja körül az önmeghatározás témakörét: a művészet, mint önkifejezési forma mennyire formálja identitásunkat alkotói és befogadói szemszögből? 
Az identitásformáló megközelítéssel párhuzamosan a KÖRBE környezetpszichológiai szempontból vizsgálja meg, hogy mennyire része a tér az alkotásnak. Az alkotás és befogadás folyamatának téri vonatkozásait járjuk körül: a tér, mint alkotói közeg, mint a befogadás tere, és mint az alkotó és a befogadó találkozási helye. Ehhez négy művészeti ágazat jeles képviselőit hívjuk segítségül: képzőművészet, alternatív színház, zene és fotográfia. A képzőművészeti megközelítés a tényleges alkotási folyamatot és alkotóteret, a színházi az alternatív színházi előadások szemszögéből az alkotási és befogadási teret, a zenei az élményszintű, befogadói teret, míg a fotográfiai a kép születését járja körül.
Időpont: 2013. november 21. - 15.00-20.00
Helyszín: Helyszín: ELTE PPK Pszichológiai Intézetében (VI. ker. Budapest, Izabella u. 46.) 
Facebook esemény itt.

K%c3%b6rbe_konf.gallery

program, város, körbe, környezetpszichológia konferencia Icon_print

Környezetpszichológiai beszélgetések

Kép © KÖRBE

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317