Logomain

Mi az a permakultúra?

By HG.HU 2013. november 13. 09:01

szerk at hg dot hu

A Trafóban november 18-án tartott előadáson a PermaLom tanya alapítói avatnak be minket a részletekbe.

„Nem csak anyagi mivoltában lesz sérült a Föld a környezetszennyezés miatt, hanem olyan bolygóvá válik, honnan maga az ember van kirekesztve. Úgy vélem, hogy olyan baleset születésének vagyunk tanúi, amelyhez hasonlót ember eddig még nem látott; olyan katasztrófának, amely minden filozófia végpontja kell hogy legyen.” Paul Virilio szavait választotta mottójául a Magyar Képzőművészeti Egyetem Művészeti és Művészetelméleti Kollégiumának Permakultúra munkacsoportja.

Permakult%c3%bara.gallery

Permakultúra - Mi az?

De mit is takar e titokzatos fogalom? Nos, a részletekbe a Trafóban jövő hétfőn, november 18-án tartott előadáson nyerhetünk betekintést. A Permakultúra – Mi az? címen tartott előadáson Baranyai Vitália és Székely Gergő, a PermaLom tanya és a Permafórum alapítói mutatják be a terület eredményeit az érdeklődőknek.
„2011 őszén sikerült megvásárolnunk egy 3 éve elhanyagoltan álló 1,3 hektár nagyságú területet az Alföldön, ahol a permakultúra elveit előtérbe helyezve szeretnénk kialakítani egy élőteret” – mutatják be tevékenységüket az elődak. „Mivel a permakultúrában fontos a visszajelzések megfigyelése és a „több legyet egy csapásra elv" is, így arra az elhatározásra jutottunk, hogy a folyamat dokumentációját az internetes technika segítségével fogjuk végezni, így nem csak mi követhetjük nyomon a változásokat, hanem mások is.
Emellett szeretnénk magunkat is folyamatosan emlékeztetni a permakultúrás elvekre, ezért legtöbbször megpróbáljuk a bejegyzéseinket valamilyen permakultúrás alapelvvel, vagy technikával együtt tálalni. Ezáltal nem csak magunkat tartjuk a permakultúrás úton, de remélhetőleg pótlunk is valamit a hiányzó magyar nyelvű permakultúra irodalomból."

Időpont: 2013. november  18. hétfő 19.00

Helyszín: KONTRA KLUB (Trafó pince, IX. Budapest, Liliom u. 41.)

A rendezvény ingyenes, a facebook esemény itt.
Web: www.permaforum.hu
http://permakulturamuhely.blogspot.hu/

program, fenntarthatóság, város, trafó, magyar képzőművészeti egyetem, permakultúra, művészeti és művészetelméleti szakkollégium, permakultúra munkacsoport, baranyai vitália, székely gergő, permalom tanya, ökogazdálkodás Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317