Logomain

Fél kilométeresre nőtt a Corvin sétány

By HG.HU 2013. október 29. 15:51

szerk at hg dot hu

Ma délelőtt átadták a Corvin sétány második szakaszát, a fejlesztés egy 227 lakásos lakóépülettel és a körülötte lévő parkkal folytatódik majd.

A Nagytemplom és a Leonardo da Vinci utca közötti rész is elkészült a Corvin sétányból, a fejlesztést ma délelőtt adták át ünnepélyesen, politikusok és a fejlesztő Futureal Csoport elnökének jelenlétében. A 2004-ben indult városrésznyi fejlesztés ezzel már 70%-os készültségi foknál tart, eredményei között felmutathat többek között 1200 lakást, 44 000 négyzetméternyi irodát, több mint 100 üzlethelyiséget és a belváros legnagyobb fitneszközpontját is. 

Corvin_s%c3%a9t%c3%a1ny_1.gallery

Város a városban

40 éves megítélésű átkot sikerült megtörni a fejlesztéssel, emelte ki a sajtótájékoztatón dr. Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere, aki azt is elmondta: a kerület megújulásának zászlóshajója a Corvin-negyed projekt. 

A „város a városban” megközelítés egyik legfontosabb alappillére a területen végigfutó sétány Alföldi Györgyhöz köthető ötletének megvalósítása volt.

A sétány tervezésében részt vett a neves angol tájépítő, Robert Townshend is, az ő, illetve Andor Anikó tájtervező elképzelései alapján készült el a sétány. Ennek érdekes színfoltját jelentik a beton utcabútorok és lépőkövek, amelyek visszaidézik a fák leveleinek mintázatát. A közterület megújulása 150 milliós beruházás keretében zajlott. 
A projekt kezdetekor tudatos döntés volt, hogy nem telkenként, hanem egyben kezelve kezdik fejleszteni a 22 hektáros területet – emelte ki dr. Futó Péter, a Futureal Csoport elnöke, aki azt is kiemelte, hogy a „város a városban” megközelítés egyik legfontosabb alappillére a területen végigfutó sétány Alföldi Györgyhöz köthető ötletének megvalósítása volt. 

Bontás és építés

A területen található épületek bontása 2006-ban kezdődött, a beavatkozás egyébként nagy vitákat váltott ki, felvetve, hogy mennyire tekinthető a városrehabilitáció helyes irányának a teljes épületállomány bontása.
A fejlesztés egy 227 lakásos lakóépület, a Cordia Park megépítésével folytatódik, amelynek építése várhatóan még idén elkezdődik, és 2015-ben fejeződhet be, az épület körül pedig zöld parkot alakítanak ki.

városfejlesztés, budapest, városrehabilitáció, corvin sétány, futureal, város, közterület, 8. kerület, józsefváros, viii. kerület, corvin negyed, dr. kocsis máté, dr. futó györgy, alföldi györgy, cordia park residence Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317