Logomain

Megtalálták Budapest legélhetőbb panellakásait (X)

By HG.HU 2013. október 30. 09:30

szerk at hg dot hu

Ilove_panel_fejlec_uj_szalagga.gallery

I Love Panel

Belso.gallery

Fotó: Reviczky Zsolt

_rev7960.gallery

Fotó: Reviczky Zsolt

Furdoszoba_800.gallery

Fotó: Reviczky Zsolt

Lampa_800.gallery

Fotó: Reviczky Zsolt

Nappalibol_800.gallery

Fotó: Reviczky Zsolt

Nappali1_800.gallery

Fotó: Reviczky Zsolt

Konyha800.gallery

Fotó: Reviczky Zsolt

Bentrol800.gallery

Fotó: Reviczky Zsolt

Szeptember 11. és október 11. között egy hónapon keresztül kereste Budapest legszebb panellakását és legtakarékosabb épületét a FŐTÁV Zrt. Az I LOVE PANEL program célja a panellakások pozitívumainak bemutatása volt, hogy megfelelő kialakítással és korszerűsítéssel kellemes és gazdaságos életvitelt biztosíthatnak.

A Panellakás szépségverseny során a Játékba 125 benevezett lakás közül összesen 17.776 szavazat döntötte el, hogy ki nyerje meg a legszebb lakásnak járó címet, míg a Legtakarékosabb épület pályázatra 13 nevezés érkezett.

Saját erőből díjnyertes felújítás
A szépségverseny a facebook.com/fotavzrt oldalon keresztül található alkalmazáson keresztül zajlott, ahol a Játékosok 5 fotó feltöltésével indulhattak a versenyen. A játékosok megoszthatták saját galériájukat és ennek segítségével gyűjthették szavazatokat, melyek közül a legtöbb lájkot kapó játékos nyerte el a fődíjat: a XV. kerületi panellakásban élő Kóczián Patrícia.

„A lakásba október első napjaiban költöztem. Ez az életvitel nekem új, ugyanis Mátészalkán nőttem fel családi házban. Jó dolog a lakótelepi életben a nagy lakóközösség, ahol mindig lehet találni segítőkész szomszédokat.” – mondta a verseny első helyezettje, aki azt is elárulta, hogy a lakás felújítása nem okozott sok nehézséget. „A lakás állapota átlagosnak volt mondható, egy tisztasági festés után is költözhető lett volna, de én tovább gondoltam a lakás szín és formavilágát. A lehetőségekhez, megkötöttségekhez mérten alakítottam saját ízlésem szerint, egyedi bútorokkal és harmonikus színárnyalatokkal tettem számomra otthonossá.”

Azt is elárulta a nyertes, hogy a lakás berendezése során nem használt külső segítséget. Ugyanis már régóta álmodozott róla, hogy amikor saját lakása lesz, azt miként szeretné berendezni. Patrícia elárulta, hogy ugyan nemrégen költözött a lakásba, élvezi, hogy nem kell fát vágni és befűteni, és hogy nem szükséges füvet nyírni sem, de az erkélyt mégis egy kis kertté tudja varázsolni.

Lakásvásárláskor az esztétikum és a könnyű alakíthatóság mellett vitathatatlan fontossággal bír a rezsiköltség is. Ebből adódóan az „Legtakarékosabb épület” pályázat olyan budapesti távfűtéses panelépületek között hirdetett versenyt, melyek az energiahatékonysági szempontokat figyelembe véve törekedtek a fogyasztásuk csökkentésére, és eredményeket értek el.

A FŐTÁV célja számszerűsíthető példákon bemutatni a korszerűsítéseknek köszönhetően a panellakások fenntartása pénztárcabarát lehet. Jelenleg a pályázatok kiértékelése zajlik.

A panel is lehet takarékos és szép
A FŐTÁV Zrt. azért hívta megmérettetésre a panellakásokat, hogy megmutathassa, hogy ezek az életterek nem csak szépek, hanem otthonosak, és olcsó lakhatási megoldásokkal is bírnak. A verseny jó alkalom volt arra is, hogy az egyedi és kreatív megoldásokat mások is megismerjék, és kiderüljön, milyen sok szép panellakás van Budapesten.

A legszebb panellakások képeit, valamint a legtakarékosabb épületek fogyasztási adatait, megtakarításait a http://www.fotav.hu/sajtoszoba/i-love-panel/ honlapon lehet majd megtekinteni.

 

budapest, energiatakarékos, verseny, panel, főtáv, főtáv zrt. Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317