Logomain

Álmodd meg, építsd fel! TEDxBudapest City 2.0

By HG.HU 2013. szeptember 16. 10:33

szerk at hg dot hu

Mit tehetünk az élhetőbb környezetért, a kellemesebb és kényelmesebb városi életért? Melyek a legújabb innovációk és előrevivő ötletek, amelyek megváltoztathatják a város képét?

A TED City 2.0 projektje keretében „városújítók” osztják meg gondolataikat az élhető jövőről. A City 2.0 esemény városi polgárok, vállalkozók, mérnökök, designerek, társadalomtudósok találkozóhelye, akik elmesélik innovatív elképzeléseiket a fenntartható életről. Az inspiráló előadásokat a TED-ről és a hazai előadóktól élőben hallgathatjuk meg szeptember 20-án a Design Terminálban. Biztos, hogy gondolataik mindenkit cselevésre ösztönöznek majd a városok jövőjének ügyében!

Tedxbudapest_city2.0.gallery

Globális értelmű alapgondolat

A TEDCity 2.0 a tavalyi TED Prize nyertes ötlet, amely köré idén már esemény épül. Az alapgondolat globális értelmű: bolygónk sorsa a mi kezünkben van, így annak jövője, azaz a fenntarthatóság, az élhető jövő megoldása közös ügyünk. Szeptember 20-án világszerte otthont adnak a TEDx közösségek a City 2.0 rendezvénynek, ahol a különböző előadók egy időpontban osztják meg elképzeléseiket és megoldásaikat a nyilvánossággal. A globális téma lokális szintű feldolgozása lehetőséget biztosít a helyi lakosoknak, egyetemistáknak, vállalkozóknak, tervezőknek, mérnököknek, designereknek, hogy bemutathassák inspiráló elképzeléseiket az innovatív várostervezést, a tudatos fogyasztást vagy az építészeti és technológiai újításokat illetően. 

Budapesttől Rióig

A TEDxBudapestCity 2.0-án szó lesz például a buszos tömegközlekedés leegyszerűsítéséről és kényelmesebbé tételéről, amelyet egy magyar innováció és egy remek designer tesz lehetővé; arról, hogyan befolyásolja életünket az utca, mint találmány, és hogy válhat belőle osztatlan közös tér, vagy éppen arról, hogyan lehetne megváltoztatni a peremkerületekbe szorultak életét. Többek között az is kiderül, milyen párhuzam vonható Budapest és a világ jelenleg legdinamikusabban fejlődő városa, Rió között.

City2.0 és Mobil Weekend

A budapesti City2.0 programját egy helyszínen rendezik meg a Mobil Weekend-del, a hazai mobilos közösség innovatív éves eseményével, amelyen a résztvevők egy teljes hétvégén keresztül dolgoznak a legjobb alkalmazásötleteken. A Mobil Weekend központi témája ezúttal a városfejlesztés, élhető város, a jövő városa, amelyet a TEDxBudapest City 2.0 előadássorozat és a New York-i City 2.0 konferencia inspirál.

 

A TEDxBudapestCity 2.0 eseménynek az innovatív fejlesztései révén több területen is érintett Siemens Magyarország a főtámogatója.

 „A fenntartható, élhető város megalkotásához szükség van víziókra, de szükség van konkrét válaszokra is. A TEDxBudapest City2.0 előadóinak kreatív szemlélete és innovatív felvetései a Siemens és Budapest számára is értékes kezdeményezésekhez vezethetnek” - fejtette ki Nevelős Orsolya, a Siemens kommunikációs igazgatója.
A Siemens célja a rendezvény felkarolásával, hogy kézzel fogható értéket, megoldásokat, válaszokat teremtsen, és olyan gondolatokat ébresszen, melyek egy lépéssel közelebb hozzák a jövőbeni Budapestet. A vállalat vallja, hogy egy fenntartható, élhető város megalkotásához egyrészt szükség van víziókra, másrészt a felvetődő kihívásokra adható konkrét megoldásokra. Az esemény előadóinak kreatív szemlélete és innovatív felvetései pedig olyan kezdeményezésekhez vezethetnek, amelyek a  vállalatnak is értékesek. A Siemens történelmi távlatokban nézve jelentősen hozzájárult Magyarország modernizációjához, hiszen 126 éve, az első budapesti Siemens-villamos elindulása óta jelen van a városok infrastrukturális fejlesztésében, az ipar, az energia és az egészségügy modernizációjában.

A Design Terminálban szeptember 20-án délután 15 órától kezdődő eseményen élőben közvetítik a TEDCity2.0 előadásait, illetve 17 órától magyar előadók osztják meg gondolataikat a városi élet kihívásairól.
A rendezvény ingyenes.

TEDCity 2.0
  • Név:
  • TEDCity 2.0
Iparág:
Városfejlesztés
Weboldal
Leírás:
A TEDCity 2.0 a tavalyi TED Prize nyertes ötlet , amely köré idén már esemény épül. Az alapgondolat globális értelmű: bolygónk sorsa a mi kezünkben van, így annak jövője, azaz a fenntarthatóság, az élhető jövő megoldása közös ügyünk. Szeptember 20-án világszerte otthont adnak a TEDx közösségek a City 2.0 rendezvénynek, ahol a különböző előadók egy időpontban osztják meg elképzeléseiket és megoldásaikat a nyilvánossággal.

 

Siemens Magyarország
  • Név:
  • Siemens Magyarország
Iparág:
Ipar
Weboldal
Leírás:
A több mint 165 éves történetre visszatekintő Siemens egyike a világ vezető technológiai vállalatainak. Globális jelenléte közel kétszáz országra terjed ki. 1887-ben történt piacra lépése óta hazai vállalatai révén is jelentős mértékben járult hozzá az ország iparának, gazdaságának, infrastruktúrájának fejlődéséhez, modernizálásához.

 

Design Terminál, konferencia, város, budapest city 2.0, tedx youth, élhető jövő, élhető város Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317