Logomain

Új budapesti óriásuszoda épülhet

By HG.HU 2013. június 19. 16:48

szerk at hg dot hu

Dagaly_1.gallery

Dagály uszodakomplexum

Dagaly_2.gallery

Dagály uszodakomplexum

Dagaly_3.gallery

Dagály uszodakomplexum

Dagaly_4.gallery

Dagály uszodakomplexum

Dagaly_5.gallery

Dagály uszodakomplexum

Dagaly_6.gallery

Dagály uszodakomplexum

Akár 2016 közepére megépülhet a Dagály fürdő területére tervezett hatalmas, fedett uszodakomplexum – feltéve, hogy Budapestet lesz a házigazdája a 2021-es vizes világbajnokságnak.

Az új uszodában az 50 méteres versenymedence mellett épülne majd egy másik 50 méteres bemelegítő medence és egy harmadik versenymedence a torony- és műugráshoz. Épülhet továbbá több, a nagyközönségnek szánt élménymedence is. Akár 2016 közepére megépülhet a Dagály fürdő területére tervezett hatalmas, fedett uszodakomplexum – feltéve, hogy a Nemzetközi Úszó Szövetség Budapestet jelöli meg a 2021-es vizes világbajnokság házigazdájának. Az új uszodában az 50 méteres versenymedence mellett épülne majd egy másik 50 méteres bemelegítő medence és egy harmadik versenymedence a torony- és műugráshoz. Épülhet továbbá több, a nagyközönségnek szánt élménymedence is. 

Az uszodakomplexumban az állandó nézőtér 4-5000 fős lesz, amit a világbajnokság idejére 17-19 ezresre lehet bővíteni. Mindezekről Vígh László kormánybiztos a 2021-es vizes világbajnoki pályázat és a szombaton sorra kerülő Magyar Úszás Napja alkalmából megtartott szerdai sajtótájékoztatón beszélt.

„Ha a FINA július 19-én számunkra kedvezően dönt, akkor a kormány a szükséges fővárosi és kerületi egyeztetéseket követően rövid időn belül véglegesíteni tudja a beruházás részleteit, és határozhat a pontos ütemezésről. A jelenlegi tudásunk szerint a tervezési feladatok 2014 elejére fejeződhetnek be, a kivitelezés 2014 második felében kezdődhet el, és azt vállalni tudjuk, hogy 2016 közepére, második felére felépül az új uszoda. Ez természetesen azt is jelenti, hogy akár már a 2017-es junior vb-t is meg lehet rendezni az új Dagály uszodakomplexumban” – fejtette ki Vígh László kormánybiztos a sajtótájékoztatón.

A politikus azt is kifejtette: az új uszodakomplexum sem egyetlen világversenyre épül majd, hanem úgy, hogy évtizedeken keresztül szolgálja a vizes sportokat, illetve a Budapesten vagy a környéken élőket.

Látványtervek: mnsk.hu

budapest, város, uszoda, 13. kerület, dagály uszodakomplexum, 2021-es budapesti vizes világbajnokság, dagály fürdő, új budapesti uszoda, vígh lászló kormánybiztos, magyar nemzeti sportközpontok, mnsk Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317