Logomain

Holnaptól a világ legnagyobb kerékpáros konferenciája Bécsben

By HG.HU 2013. június 10. 12:59

szerk at hg dot hu

2013. június 11-14. között zajlik a VeloCity konferencia.

Bécsben 2015-re a mostani 6-ról 10 százalékra szeretnék növelni a kerékpáros közlekedés arányát. Ehhez ad erős impulzust a Velo-city konferencia: Bécs az Európai Kerékpáros Szövetséggel (ECF) karöltve 2013. június 11. és 14. között rendezi meg a világ legnagyobb kerékpáros konferenciáját. A rendezvény mottója: „The Sound of Cycling – Urban Cycling Cultures“ (A kerékpározás hangjai - városi kerékpáros kultúrák). A változatos kísérőrendezvények és a konferenciával egyidőben megrendezett Kerékpárhét programjai révén egész Bécsben a biciklizés lesz a fő téma.

Velocity201320130612-23712-k6wtae.gallery

Ezen túlmenően számos új infrastrukturális intézkedés gondoskodik arról, hogy egyre vonzóbb legyen a kerekezés az osztrák főváros lakói számára.

Bécs a világ vezető „smart city”-jeinek (okos városok) egyike – nem utolsósorban a közlekedésfejlesztés területén végrehajtott újításoknak köszönhetően. „2013-at a kerékpározás évének kiáltottuk ki Bécsben, és számos, a biciklizést is érintő infrastrukturális intézkedésen dolgozunk. 2015-re 6-ról 10 százalékra szeretnénk emelni a kerékpáros közlekedés arányát. Ehhez kreatív ötletekre és nemzetközi tudáscserére van szükség. Éppen ezért nagyon örülünk, hogy a világ legnagyobb kerékpáros konferenciája, a Velo-city alkalmából 1200 szakembert köszönthetünk a várostervezés és -fejlesztés, a politika, a tudomány, az egészségügy, az építészet, az érdekképviseletek, valamint a civil szervezetek részéről. Már nagyon várjuk az érdekes és izgalmas tapasztalatcserét, amelynek során tudásunkat a közlekedésfejlesztés terén vezető városként adhatjuk tovább” – mondja Maria Vassilakou polgármester-helyettes.

A Velo-city 2013 legfontosabb eseményei
- A „The Sound of Cycling – Urban Cycling Cultures” mottóval megrendezett Velocity konferencián olyan magas rangú résztvevők szólalnak fel mint Siim Kallas, az Európai Bizottság alelnöke, Howard Wolfson, a New York polgármester-helyettese, Hep Monatzeder, München polgármester-helyettese és Amanda Ngabirano ugandai várostervező és tudós. Osztrák szakemberek mint Alec Hager az Osztrák Kerékpáros Lobby ügyvezetője és szóvivője valamint Georg Hauger, a TU Wien munkatársa szintén hozzájárulnak tudásukkal a rendezvény sikeréhez.

- A konferenciát 2013. június 11-én Michael Häupl, bécsi polgármester, Maria Vassilakou polgármester-helyettes valamint Manfred Neun, az ECF elnöke, Nikolaus Berlakovich környezetvédelmi miniszter és Doris Bures közlekedési miniszter nyitja meg.

- A megnyitót követően adják át a „Cycling Visionary Awards” díjat a vliág legkülönbözőbb országaiból érkező 60 nyertesnek. A győztesek a közösségi szavazás során 31 ezer embert és egy magasrangú zsűrít győztek meg a város- és közlekedésfejlesztéshez, kerékpározáshoz és kerékpáros kultúrához kapcsolódó fejlesztéseikről és újításaikról.

- A Velo-city keretében 2013. június 12-én megrendezett Polgármesterek Panelbeszélgetésén (Mayors’ Panel Discussion) annyi nagyváros – Pozsony, Koppenhága, Stockholm, München és Nantes – polgármestere találkozik Bécsben, mint Ausztria 20 évvel ezelőtti uniós csatlakozása óta szinte még soha. A városok és vonzáskörzetük környezetbarát, a kor igényeinek megfelelő mobilitásának kérdéseit vitatják majd meg. Bécs itt sokkal jelentősebbként pozícionálhatja majd magát mint csupán a modell- és tapasztalatcserét szolgáló platform.

- A Kerékpáros hét és a Velo-city kísérőrendezvényei minden bécsinek valamint a nemzetközi vendégeknek változatos programot kínálnak biciklis túrákkal, filmvetítésekkel, biciklis-piknikkel, divatbemutatóval, kerékpárversennyel és sok minden mással.

Jelentkezés, további információ és program: www.velo-city2013.com

A Velo-city konferenciasorozat

A Velo-City konferenciák globális kommunikációs és információs platformok, amelyek célja, hogy ötleteket és impulzusokat adjanak a döntéshozóknak a városi kerékpáros infrastruktúra tervezéséhez és megvalósításához. Egy előre kiválasztott nagyvárosban évente több mint ezer tervező, építész, műszaki szakember, social-marketing szakember valamint ipar és gazdaság képviselői, környezetvédők, menedzserek és köztisztviselők találkoznak, hogy kicseréljék ismereteiket és tapasztalataikat a kerékpározás térhódítása érdekében. A Velo-city konferenciák kezdeményezője és megbízója az Európai Kerékpáros Szövetség (ECF).

közlekedés, bécs, fenntartható közlekedés, kerékpározás, városi kerékpározás, smart city, okos város, velocity 2013, a világ legnagyobb kerékpáros konferenciája Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317