Logomain

Pasaréti idill (X)

By HG.HU 2013. május 6. 12:03

szerk at hg dot hu

Ahogy a Pasarét Residence-ről szóló korábbi cikkünkben kiemeltük, a belváros közelsége, a maximális komfort és a kertvárosi környezet teszik különlegessé az itteni lakásokat. Sorra vesszük ezeket a tényezőket, amiből kiderül, hogy otthonként és befektetésként is jó választás egy itteni ingatlan.

Ahogy a Pasarét Residence-ről szóló korábbi cikkünkben kiemeltük, a belváros közelsége, a maximális komfort és a kertvárosi környezet teszik különlegessé az itteni lakásokat. Sorra vesszük ezeket a tényezőket, amiből kiderül, hogy otthonként és befektetésként is jó választás egy itteni ingatlan.

Apr-4-5_099-2k_65520130604-20111-m1442d.gallery

Kompromisszumok helyett ideális otthon
A nagyvárosok életében természetesen követik egymást a ki- és beköltözés hullámai. Az a réteg, mely anyagilag megengedheti magának, adott időszakban kiköltözik a külső kerületekbe, kertvárosokba és környező kistelepülésekre, hogy onnan ingázzon be dolgozni, tanulni. Majd elindul egy visszaáramlás a belvárosi, jó minőségű lakásokba.

A Budapesten is megfigyelhető folyamatnak egyszerű okai vannak: mindkét lakókörnyezetnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. A kertvárosban jó a levegő, és szaladgálhatnak a gyerekek a kertben, ugyanakkor rengeteg időt és energiát igényel a bejárás. A belvároshoz minden közel van és egy lakás fenntartása is egyszerűbb, de kevés a tér, a zaj- és légszennyezésből viszont több jut a kelleténél.

A szerencsés kevesek nem kötnek kompromisszumot, hanem megtalálják azt a megoldást, ami a két lokáció, két életforma előnyeit ötvözi. Erre kiváló példa a Pasarét Residence: a belvárosi lakások nyújtotta kényelmet és a kertvárosi életminőséget egyszerre nyújtja. Ennek köszönhető, hogy befektetői szempontból is ideális, nem kell azzal számolni, hogy egy elköltözési hullám miatt veszít az ingatlan az értékéből.

Belvárosi kényelem
A belváros kényelmét részben az elhelyezkedés nyújtja. Olyan közel van Budapest egyik legfontosabb közlekedési csomópontja, a Széll Kálmán tér, hogy sok itt lakó be sem ül hét közben az autójába. Cégvezetők és jogászok indulnak innen irodájukba tömegközlekedéssel, letudva a parkolással, dugóban állással járó bosszúságokat.

A családosok akár gyalog is eljutnak a bölcsibe, oviba, vagy iskolába, és az esti színház, mozi vagy vacsora sem fél napos program. A kertes házzal szemben a lakás ráadásul sokkal kevesebb tennivalóval jár: aki a Pasarét Residence-ben él, mentesül a fűnyírás, a kukatologatás és még számtalan időrabló tevékenység alól. Cserébe mindent megkap, ami egy új építésű lakástól elvárható.

A központi fűtő- és hűtőrendszer természetesen egyedi méréssel működik és lakásonként programozható. A szúnyoghálóval és motoros redőnnyel is felszerelt minőségi nyílászáróknak, a kondenzációs kazánoknak és a 14 cm-es hőszigetelésnek köszönhetően a rezsi igen alacsony.

A hatalmas felvonókkal gyerekjáték a szintek legyőzése, a költözés, a nagybevásárlás és a babakocsis közlekedés. A tárolók a mélygarázs szintjén vannak, hűvös napokon sem kell kabátot vennie annak, aki autóval indul dolgára.

Kertvárosi környezet
Az ötezer négyzetméteres parkosított kert, a zöldtetők és a mindössze 25 százalékos beépítettség önmagban biztosítja a kertvárosias környezetet. Amennyiben a természetbe vágyunk, csak ki kell lépnünk a lakásokhoz tartozó óriási teraszra, vagy a gondozott parkba. Mindehhez hozzátesz a környező hegyekből érkező friss levegő, és a remek kilátás, amit a zöld szín ural.

Az itt élők számára nem is kérdés, hogy használják-e a közvetlen környezet kiváló adottságait. Erről árulkodnak a berendezett teraszok, a jakuzzik, és a sétára csábító gyep a parkban. A szomszédban lévő óriási zöld terület miatt pedig kár egy kistelepülésen is érezhetjük magunkat.

Ajánlható tehát a Pasarét Residence azoknak, akik racionálisan választanak otthont maguknak, és hosszú távra gondolkodnak. Itt egyedül és a családdal is nyugodt és kényelmes környezetre lelnek, és a városba járás sem lesz tortúra. Mivel a környéken hasonló adottságú ingatlant alig találni, ezért biztosak lehetnek abban is, hogy befektetett pénzük értéke is megmarad. 

Népszerűek is ezek a lakások a befektetők körében, ami abból is kiderül, hogy kiadó ingatlanokat is találni a négy épületben. Sok külföldről visszatelepült nyugdíjas korú lakástulajdonos is van, ők erősen kötődnek Budapesthez, és ahhoz a kényelemhez, amit ezek a színvonalas kivitelezésű otthonok nyújtanak. És sok a fiatal, köztük életkezdők és kisgyerekesek, a lakóközösség összetétele nem mondható egysíkúnak.

Különleges adottsága a négy épületnek, hogy nincsenek jó és rossz tájolású lakások: a panoráma, a fényviszonyok és az otthonok beosztása az épületek minden szintjén kiváló, legyen szó kisebb vagy nagyobb lakásról. Mindez a telek adottságai mellett a tervező Studio G2-t, Gondos Attila és Gondos Csaba építészt dicséri.

ingatlan, budapest, bauhaus, lakópark, pasarét, residence Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317